goblini
Dogadjaji Koncerti Magazin Vesti Novi Sad

Ludnica: 17. Koncert godine uz Gobline, Ritam nereda i Van Gogh

Sedamnaesti tradicionalni Koncert godine, održava se ove subote 10. decembra na Spensu, a kao najveće zvezde najavljeni su Goblini, Ritam nereda i Van Gogh. Festival će otvoriti mladi neafirmisani bendovi: Hadži prodane duše, pobednici 50. zaječarske Gitarijade i Harlekin, grupa koja je pobedila na Gitarijadi u Kisaču.

Satnica 17. Koncerta godine:

16:05 – Harlekin
16:35 – Hadži Prodane Duše
17:10 – Čovek Vuk
17:50 – Direktori
18:35 – Bjesovi
19:25 – Irie FM
20:20 – Kolja i Grobovlasnici
21:20 – Urban&4
22:25 – Van Gogh
23:25 – Ritam Nereda
00:50 – Goblini

Legendarni Goblini, čiji su nastupi najatraktivniji na Koncertu godine, promovisaće singl „Marjane, Marjane“, sa kompilacijskog albuma posvećenom pokojnom Tusti „Za Tebe – tribute to KUD Idijoti“.

– Koncert godine nam je uvek bio koncert godine. Tri godine za redom sviramo, možda ove godine neće biti mnogo čega novog, sviraćemo i to je dovoljno, publika nas dobro zna – kaže bas gitarista Vlada Kokotović.

Za Van Gogh se može reći da je suosnivač festivala, budući da je nastupio na prvom Koncertu godine, davne 1993, a ova je godina slavljenička jer obeležavaju tri decenije postojanja. Tim povodom, spremili su specijalni „retro“ nastup i na repertoaru će biti numere iz ranije faze karijere, kaže frontmen Zvonimir Đukić Đule.

– Zadovoljstvo mi je što ćemo nastupiti sa cenjenim kolegama koje su svoj život posvetili muzici i koji su prošli kroz najgore vreme, tokom devedesetih i došli u ovo novo melanholično, u potrazi za nekim magičnim vremenom. Van Gog se nije pretvorio u pokretni muzej, i dalje smo na točkovima. Svirali smo prvi Koncert godine, bila je to godina u kojoj se rađala neka nova vatra, niko se od nas nije odrekao svog puta, zato smo tu gde jesmo. Pažljivo smo gradili nešto što se zove dostojanstvo i ukus, te ćemo dati sve od sebe da to pokažemo na 17. Koncertu – najavljuje Đule.

ritam-nereda

Bend „Čovek vuk“ čine članovi nekadašnjeg sastava „Block out“, predvođeni pevačem Milutinom Jovančićem Mitom i kao takav debituje na manifestaciji. Pank ska bend „Direktori“ ove godine su se trijumfalno vratili na scenu, a Srđan Marić Mara kaže da su željni svirke posle duge pauze i naoštreni za veliki povratak. „Ritam nereda“ je svirao na čak 13 Koncerata, a predstaviće kolekciju svojih legendarnih pesama. „Bjesovi“n će predstaviti novi album „Svetla svetlosti“, na kojem su zastupljene isključivo kompozicije drugih autora, urađene u dobro poznatom stilu i maniru neprevaziđenih Milanovčana.

Prvi put na Koncertu godine sviraće: Urban&4, jedan od regionalno najvažnijih muzičara, Kolja i Grobovlasnici i Irie Fm.

Na Koncertu godine su od 1993. godine do sada nastupale sve najvažnije grupe sa prostora sadašnje i bivše države kao što su Ekatarina Velika, Rambo Amadeus, Direktori, Deca loših muzičara, Zabranjeno pušenje, Električni orgazam, Oružjem protivu otmičara, Obojeni program, Boye, Goblini, Bjesovi i drugi.

Ulaznice su 1.250 dinara za parter i tribinu Zapad 2, dok je ulaz na tribinu Zapad 1 1.350 dinara. Na dan koncerta karte će koštati 1.450 dinara.

Upoznajte Mnogo finog lika

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Ivana Vukovac

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share