Pozorište

Ljubavni napitak ponovo u SNP-u

Ova komična opera u dva čina Gaetana Donicetija sedmi put je na repertoaru Srpskog narodnog pozorišta u petak, 19. februara 2016. na sceni „Jovan Đorđević“ s početkom u 19 časova.
U osnovi Ljubavnog napitka su četiri elementa: veseli i brzi stil libreta, koncizna ali efikasna karakterizacija svih likova, spontanost i savršena ravnoteža prelaza od komičnog do sentimentalnog tona, i živopisan ambijent.
Reditelj Andrej Besčasnij približio je radnju našem vremenu, na početak 20. veka. Dirigent je Mikica Jevtić, a u ulozi Adine, bogate devojke je Darija Olajoš Čizmić, Nemorino, mladi seljak je Branislav Cvijić, narednik Belkore je Nebojša Babić, nadrilekar Dulkamara je Željko R. Andrić.
Učestvuju i Maja Andrić (Đaneta), Vladimir Stojković (Pepino), Vladislav Šeguljev (Ađutant), David Vještica (Notar), Hor i Orkestar SNP-a i ansambl Baleta SNP-a.

Više zanimljivih događaja potražite ovde

Avatar

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link