Uncategorized

U Limanskom parku niču basket tereni, a drveće će biti “uklopljeno”

Kako planiraju gradski urbanisti, u novosadskom limanskom parku biće postavljena dva basket terena, a ako je verovati urbanističkim planovim, izgradnja terena neće biti na uštrb postojećeg drveća.

Konkursna dokumentacija predviđa da tereni budu postavljeni nedaleko od skejt parka, dok se u isto vreme planira i rekonstrukcija skejterskog prostora.

Takođe, kako se uverio 021.rs, planirani su radovi i na zelenoj površini između zgrada u Dimitrija Avramovića i Bulevara oslobođenja, gde treba da se postave tereni za basket za odrasle i decu.

Mada se tereni planiraju na prostoru gde ima drveća, izgleda da neće biti seče, jer se u dokumentaciji za tender Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) navodi da je “neophodno uklapanje vegetacije-stabala drveta u skladu sa pravilima struke”.

limanski park plan

UGZI je istim tenderom predvideo i da se na još nekoliko lokacija u Novom Sadu postavi jedan teren za basket za odrasle i dva za decu, ali nije precizirano gde će to biti.

Planirano je i da se postojeći skejt park u Limanskom parku rekonstruiše i dobije 13 novih rampi.

Ovi radovi su za sada na čekanju dok se ne ponovi tender. Naime, prva javna nabavka je poništena jer jedini ponuđač koji čine “Pejkom” iz Beograda i “GC Simkon” iz Kragujevca, nije imao ispravnu dokumentaciju. Oni su ponudili da za 31.210.000 dinara i 90 radnih dana sagrade basket terene i rekonstruišu skejt park.

Limanski park sa 2 objekta od 300 m2 nije znak da smo velegrad

22 Shares
Share via
Copy link