Vesti Novi Sad

U Limanskom parku niču basket tereni, a drveće će biti “uklopljeno”

skejt park liman

Kako planiraju gradski urbanisti, u novosadskom limanskom parku biće postavljena dva basket terena, a ako je verovati urbanističkim planovim, izgradnja terena neće biti na uštrb postojećeg drveća.

Konkursna dokumentacija predviđa da tereni budu postavljeni nedaleko od skejt parka, dok se u isto vreme planira i rekonstrukcija skejterskog prostora.

Takođe, kako se uverio 021.rs, planirani su radovi i na zelenoj površini između zgrada u Dimitrija Avramovića i Bulevara oslobođenja, gde treba da se postave tereni za basket za odrasle i decu.

Mada se tereni planiraju na prostoru gde ima drveća, izgleda da neće biti seče, jer se u dokumentaciji za tender Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) navodi da je “neophodno uklapanje vegetacije-stabala drveta u skladu sa pravilima struke”.

limanski park plan

UGZI je istim tenderom predvideo i da se na još nekoliko lokacija u Novom Sadu postavi jedan teren za basket za odrasle i dva za decu, ali nije precizirano gde će to biti.

Planirano je i da se postojeći skejt park u Limanskom parku rekonstruiše i dobije 13 novih rampi.

Ovi radovi su za sada na čekanju dok se ne ponovi tender. Naime, prva javna nabavka je poništena jer jedini ponuđač koji čine “Pejkom” iz Beograda i “GC Simkon” iz Kragujevca, nije imao ispravnu dokumentaciju. Oni su ponudili da za 31.210.000 dinara i 90 radnih dana sagrade basket terene i rekonstruišu skejt park.

Limanski park sa 2 objekta od 300 m2 nije znak da smo velegrad

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


22 Shares
Share via
Copy link