liman-park-beton
Novi Sad

Limanci u četvrtak pred Komisijom brane park od betona

Inicijativa Limanaca „Ne damo park“ pozvala je građane da u četvrtak, 29. novembra u 9:00 časova dođu u Plavu salu Skupštine grada na sednicu Komisije za planove kako bi učestvovali u javnoj raspravi o urbanističkom planu za taj deo grada, piše 021.

Oni podsećaju građane, koji su se u velikom broju letos odazvali pozivu i potpisali peticuju protiv plana, da su urbanisti planirali izgradnju garaža na Limanima umesto trenutnih parkinga, izgradnju predškolske ustanove umesto parka i dečjeg igrališta, izgradnju ugostiteljskog objekta u Limanskom parku, izgradnju saobraćajnice kroz Limanski park, od Mosta slobode do Kineske četvrti, izgradnju zgrade poreske uprave i druge izmene.

„Pozivamo sve građane koji se protive ovim izmenama, oduzimanju javnih parcela i uništavanju Limana da dođu na javnu raspravu u Gradsku skupštinu“, stoji u pozivu Inicijative „Ne damo park – ulice Boška Buhe i Milice Stojadinović protiv betoniranja“.

liman-park-beton-2

Kada će tačno početi sednica biće naknadno objavljeno.

Stanovnici Limana su se prvenstveno pobunili zbog plana da se u ovom delu Novog Sada izgradi osam javnih garaža. Lokacije na kojima bi, prema dokumentu, trebalo da budu izgrađene garaže su: Ulica Veljka Petrovića, Milice Stojadinović Srpkinje, ugao Bulevara despota Stefana i Šekspirove, ugao Narodnog fronta i Šekspirove, ugao Narodnog fronta i Balzakove, između ulica Ive Andrića i Heroja Pinkija, ispod planiranih objekata Univerziteta u Novom Sadu, te u okviru Kampusa.

Zahteve Limanaca da se ne uništava ovaj kvart gradski čelnici odbacili uglavnom dovodeći taj protest u vezu sa delovanjem opozicije, podeća 021.

Centar Novog Sada u novom ruhu (FOTO)

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku