Vesti Novi Sad

Šta nam novo donosi Lidl i po kojim cenama

Lidl u Srbiji od 11. oktobra otvara vrata svojih 16 prodavnica. Više od 1.500 artikala, među kojima su i originalni Lidl proizvodi biće dostupno od osam sati ujutru, pa sve do 22 časa.

Sve Lidlove trgovine zauzimaju površinu od 1.440 kvadratnih metara, a zanimljivo je pomenuti da sva prodajna mesta isto izgledaju.

Lidl će od sutra biti otvoren u sledećim gradovima: Beograd, Novi Sad, Smederevo, Niš, Kragujevac, Leskovac, Sombor, Zrenjanin, Šabac, Užice, Bor.

U Novom Sadu Lidl prodavnica se nalazi na adresi Bulever vojvode Stepe 2.

Iste prodavnice

Sve Lidl prodavnice kojih je 16 u Srbiji, prostiru se na 1.440 kvadratnih metara. Ispred je veliki parking, a pre ulaska u samu prodavnicu, postoji zona za odlaganje ambalažnog otpada, što je novost u Srbiji.

Takođe, na izgradnji objekata su učestvovali samo domaći izvođači radova.

Pekara

Novina u Lidlu je pekara sa bogatim asortimanom proizvoda, od kojih su mnogi na akciji već od samog otvaranja. Tako, krofna košta 16,99 dinara.

Takođe, u Lidlu postoji i inovativna mašina za sečenje hleba. Ona je samouslužna i jednostavno se koristi, pa svako ko kupi hleb, može sebi da skrati muke sečenja kod kuće.

Čokolade

lidl cokolada
Foto: Vesna Lalić/RAS Srbija

Lidl će kupcima predstaviti neke od svojih autentičnih proizvoda, koje samo u njihovim diskontima možete kupiti.

Na fotografiji je njihova čokolada koja je najprodavanija u svim njihovim prodavnicama širom Evrope, a za otvaranje su pripremili cenu za sto grama od samo 49,99 dinara za sto grama.

Mesara

Meso se dobavlja iz njihovih distribucionih centara, garantuju svežinu proizvoda, a kilogram piletine na dan otvaranja možete kupiti za svega 119,99 dinara.

Lidl pijaca

Najveći broj domaćih dobavljača, više od dvadeset njih je potpisalo ugovor sa Lidlom za distribuciju voća i povrća.

Za dan otvaranja je spremna cena banana od 59,99 dinara za kilogram ovog voća.

Kafa

Pored Lidlovih brendova koji su prepoznatljivi svuda u Evropi, ova kompanija sarađuje i sa nekoliko domaćih, do sada nedovoljno promovisanih brendova kafe.

U prvi plan se ističe kafa jednog užičkog brenda koji je uveo IFS sertifikat, a koji sada proizvodi svu domaću kafu koja će se u Lidlu Srbija prodavati pod brendom Sunga.

Ona je prvog dana na akciji po ceni od 199,99 dinara za 200 grama.

Prašak

lidl prasak
Foto: Vesna Lalić/RAS Srbija

Još jedan Lidlov brend je na akciji na otvaranju, pa tako prašak od 3,75 kilograma kupcima je u ponudi za 399,99 dinara.

Neprehrambeni proizvodi

Garderoba, obuća, alat, posuđe, sve to možete da kupite u Lidlu, a ono što je zanimljivo, ako vam proizvod ne odgovara, možete ga vratiti u roku od mesec dana uz račun i Lidl vam vraća novac.

Pivo

lidl pivo
Foto: Vesna Lalić/RAS Srbija

Svi koji vole pivo, obradovaće se, jer je limenka njihovog brenda na akciji po 44,99 dinara za limenku.

Akcijski proizvodi vidljivi

Svi proizvodi koji su na akciji su postavljeni na sredini marketa, za lakše snalaženje kupaca.

Zaposleni

U Lidl prodavnicama u Srbiji zaposleno je 1.500 ljudi, od čega 1.000 prodavaca koji su prošli specijalne obuke.

Novina je da su svi zaposleni obučeni za sve pa nema podele po sektorima.

Na pitanje koliko je bilo prijavljenih, iz Lidla odgovaraju da je reč o desetinama hiljada, a ono što je izdvojilo ovih 1.500 jeste motivisanost za rad i brzo učenje.

Rukovodioci prodavnica su prošli obuku u inostranim prodavnicama, gde su imali priliku da rade kao zamenici šefova, tako da su spremni došli u srpske prodavnice.

Svaki minut plaćen

Lidl je razvio elektronsku evidenciju zaposlenih, što znači da će svaki minut prekovremenog rada biti plaćen.

O radnom vremenu za praznike kažu da je rano govoriti, ali uveravaju da će obezbediti adekvatnu naknadu, ako bude moralo da se radi.

Inače, navode da je satnica zaposlenima veća od prosečnog sata u Srbiji.

Mlečni proizvodi

Što se tiče asortimana mlečnih proizvoda tu je uspostavljena saradnja sa čak 350 domaćih brendova, a litar mleka koje je na akciji, kupcima je u ponudi po ceni od 54,99 dinara.

Kase

Zbog specifičnog sistema, obezbeđeno je brzo prolaženje proizvoda na kasi, a od povoljnosti prilikom plaćanja izdvajaju plaćanje na čekove do 150 dana.

Trgovinski lanac „Špar“ dolazi u Srbiju

Izvor: Blic

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

21 Shares
Share via
Copy link