Novi Sad

Lidl: Platani u Novom Sadu su presađani, a ne posečeni

lidl-srbija-platani

Povodom teksta koji smo juče objavili o tome da je kompanija Lidl Srbija posekla drvored platana u okviru izgradnje saobraćajnih pristupnica ka novom objektu u novosadskom naselju Liman, našoj redakciji javila se ta kompanija.

U kompaniji Lidl Srbija ističu da platani nisu posečeni već presađeni na mesto u neposrednoj blizini. Kako stoji u saopštenju koje su nam poslali, šest odraslih platana je u saradnji i po savetima stručnih službi iz JKP Zelenilo presađeno u vreme mirovanja vegetacije na nekih 50 metara od mesta gde su se prvobitno nalazili.

lidl-srbija-platani-2Saopštenje kompanije Lidl Srbija prenosimo u celosti:

“Kompanija Lidl Srbija, zahvaljujući sve većem poverenju potrošača u Novom Sadu, gradi svoju petu prodavnicu u ovom gradu, u ulici Ive Andrića.

Za potrebe gradnje, bilo je neophodno omogućiti neometan rad i pristupne saobraćajnice.

Iako dobijena građevinska dozvola omogućava uklanjanje stabala radi izvođenja neophodnih radova, želeli smo da pokušamo da sačuvamo zdrava stabla.

S tim u vezi, pomenuti platani nisu posečeni, kako stoji u pojedinim navodima, već smo juče, 22. novembra organizovali njihovo presađivanje na mesto u neposrednoj blizini.

Šest odraslih platana je u saradnji i po savetima stručnih službi iz JKP Zelenilo presađeno u vreme mirovanja vegetacije na nekih 50 metara od mesta gde su se prvobitno nalazili.

Stanje na terenu jasno pokazuje da smo uradili sve u našoj moći da stabla budu sačuvana – u prilogu vam dostavljamo fotografije, kao i grafički snimak starog i novog mesta za platane.

Kada je u pitanju gradnja naše pete prodavnice u Novom Sadu, želimo da dodamo da je ona pri kraju i da ćemo na parkingu naše parcele, u zonama unapred predviđenim za to, posaditi određen broj sadnica, a sve u skladu sa planskom dokumentacijom i dokumentacijom za izgradnju ove prodavnice”, navodi se u saopštenju Lidla.

lidl-srbija-platani-3Novi Sad zbog Lidla ostao bez još jednog drvoreda platana

139 Shares
139 Shares
Share via
Copy link