Magazin Svet

U amanet našoj deci: Lezbejska scena u Diznijevom crtaću je normalizacija homoseksualnosti

Dizni lezbejska scena

Nakon što je Dejli mejl izvestio da je Dizni napravio prvi glavni lik koji je biseksualne orijentacije, javnost se zaintrigirala za crtani film Sovina kuća, koji se prikazuje na kanalu Dizni.

Upravo o tome je govorio porodični psihoterapeut Zoran Milivojević.

– Poruka je jasna, Diznijev studio je sada stao iza poruke. To je normalizacija homoseksualnosti. U pitanju su devojčice jer ljudi blagonaklonije gledaju na lezbejstvo nego na mušku homoseksualnost – pojasnio je on scenu iz crtaća gostujući na RTS-u.

Serija se bavi 14-godišnjom devojčicom koja pronalazi vrata za čarobni svet i pokušava da ispuni svoj san da postane veštica dok boravi tamo, prenosi Index.hr.

U ranijim epizodama glavnu junakinju su privlačili dečaci, dok u nedavno prikazanoj epizodi “Enchanting Grom Fright” ona počinje daa istražuje svoj odnos s drugaricom.

Jedna od autorki serije je i priznala da je glavna junakinja apsolutno biseksualna.

– Volt Dizni je već dugo vremena optuživan da u crtanim filmovima stavlja skrivene homoseksualne poruke. To možemo pripisati njihovim crtačima, da su oni bili nevaljali. Većina smatra da je tu u pitanju skrivena pedofilija, prerana seksualzacija dece – rekao je dr Milivojević.

Psihoterapeut ističe da je u svetu u toku borba za decu.

– Ko deci formira stavove, taj odlučuje kakvo će biti društvo za 20 godina, zato je sve više takvih sadržaja kod mladih – kazao je.

Međutim, Milivojević ističe da crtaći nisu jedini problem…

– Postoji problem prerane seksualizacije dece, od mama koje vrlo seksi oblače devojčice od osam, devet godina. Uopšte, to je jedan trend, nešto što zovemo kuvanje žabe – kada stavite žabu u vruću vodu ona iskoči, a kada stavite u hladnu pa pojačavate, ona se skuva. Postepeno se počinje i se vode akademske rasprave o pedofiliji, da li je to prihvatljivo, kao ljubav nema granice i to. Volt Dizni je odavno optužen za ubacivanje nekih stvari, promociju pedofilije, ranu seksualizaciju.

Milivojević ističe da promocije ovakvih vrednosti ima sve više, ali nije sve izgubljeno…

– Roditelji imaju pravo da svoje poglede na svet nameću deci. Ako dete vidi ove stvari, ono će postaviti neka pitanja roditeljima. Toga ima sve više, roditelji su ti koji treba da kažu vidi kako je to fino, vole se dve devojčice ili da kažu da to nije u redu. Roditelji treba da budu svesni da ne mogu da zaštite decu od svega toga, već da mu pomognu da shvati na način koji smatraju ispravni.

Dr Zoran Milivojević odgovorio je i na pitanje da li smatra da treba da postoje i ovakvi crtani filmovi, koji šalju takve poruke.

– Mislim da ovakav sadržaj u crtaću nije dobar, crtani film nije mesto za takve stvari. Velika većina roditelja je tradicionalna i to ne samo kod nas. Te stvari iritiraju, ovo je progresivistički korak Volta Diznija. Dete će se sigurno susresti sa tim sadržajima, ali roditelji su tu najvažniji – zaključio je on.

Izvor: Telegraf

Žene su ga obožavale, a onda je otkrio da je gej i pokušao da se ubije

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

414 Shares
414 Shares
Share via
Copy link