fruskarenje_treci_kamp
Izvor: Facebook Fruskarenje
Vesti Novi Sad

Letnji kamp za osnovce svih uzrasta ovog avgusta na Fruškoj gori

Kraj raspusta i početak nove školske godine je velikom broju decu neprijatan i ne raduju mu se preterano. Ako želite svome detetu da priuštite najbolji završetak letnjeg raspusta pošaljite ga u letnji kamp Fruškarenje koji se održava na Fruškoj gori od 14. do 21. avgusta.

Za ovaj kamp se, za razliku od prethodna dva, mogu prijaviti i mlađa deca, jer je kamp prilagođen učenicima od prvog do osmog razreda. Rekreativno-edukativni kamp Fruškarenje traje sedam dana i održava se u renoviranom planinarskom domu Stražilovu, koji se nalazi u blizini Sremskih Karlovaca. „Program kampa je u skladu sa ciljevima vaspitanja i obrazovanja i predstavlja poželjan način usvajanja zdravih životnih navika i razvoja psiho-fizičkih sposobnosti dece“, navodi se u opisu programa.

fruskarenje_kamp
Foto: Facebook Fruskarenje

– Kod mlađe dece akcenat je stavljen na razvijanje motorike, mašte i komunikacije, gde se kroz brojne igre improvizacije, umetničke radionice i slično proširuje njihovo iskustvo, interesovanja i ide u susret njihovim prirodnim potrebama i celokupnom psihofizičkom razvoju u skladu sa ciljevima vaspitanja i obrazovanja – kaže za naš portal jedna od organizatorki kampa Vesna Pušić.

Deca dan započinju u pola 8 ujutru, a ispunjen je zanimljivim aktivnostima, sportskim i edukativnim poput različitih orijentiringa, pešačenja, učenja i istraživanja, biciklizma, penjanja po veštačkoj steni, i drugih mnogobrojnih sportskih aktivnosti i kolektivnih treninga sa profesionalnim edukatorima.

Edukativni program obuhvata brojne teme iz oblasti biljnog i životinjskog sveta Fruške gore, ekologije i obnovljivnih izvora energije, astrofizike, ali i edukaciju koja se tiče boravka i preživljavanja u prirodi, snalaženja u prostoru (čitanje mape), postavljanja kampa, paljenja vatre i spremanja obroka, izradu brojnih alata i slično. Posle večere je vreme za druženje i razgovor u prirodi, a moguće su i noćne šetnje.

Nažalost, zbog nedovoljno prijavljene dece, prethodna dva kampa koja su se trebala održati u julu, nisu realizovana.

fruskarenje_letnji_kamp
Foto: Facebook Fruskarenje

– Iz tog razloga smo se i odlučili za samo jedan termin u avgustu i to za sve uzraste osnovnih škola. Naravno, kamp je prilagođen uzrasnim osobenostima dece, te mešovita grupa ne predstavlja problem. Radionice za mlađu decu su koncipirane nešto drugačije od onih za stariju decu zbog različitih interesovanja i sposobnosti, ali to ne znači da mlađa i starija deca neće međusobno sarađivati, družiti se i ispomagati – objašnjava Vesna Pušić.

Broj mesta je ograničen, a rok za prijavljivanje ističe dan pred početak kampa. Cena kampa je 18 hiljada dinara i može se platiti u tri rate, s tim da se prva rata plaća do početka kampa, a oni koji žele da plate ceo iznos odjednom imaju popust u iznosu od tri hiljade dinara. Sve je uračunato u cenu, osim prevoza dece do kampa i natrag. Broj dece u kampu je maksimalno 30.

– Odlučili smo se za manju grupu zato što nam je želja da upoznamo svako dete i posvetimo mu se, a u velikoj grupi individualizovani pristup detetu je znatno otežan – završava Vesna.

fruskarenje_plakat

Od septembra će se organizovati i brojne vikend edukacije za decu u saradnji sa školom, o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni, a više informacija o kampu možete saznati na njihovom sajtu Fruskarenje.rs ili Facebook stranici Fruškarenje.

Pročitajte više o aktivnostima za decu u Novom Sadu

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share