Uncategorized

Letnji kamp FK Barselona u Novom Sadu

U drugoj polovini juna u Novom Sadu biće organizovan letnji kamp fudbalskog kluba Barselona. Pravo učešća imaju deca, kako dečaci tako i devojčice, od 6 do 16 godina.

Ovaj kamp realizuje njihova zvanična škola fudbala “Escola” kroz petodnevni program, a deca će imati priliku da se druže s renomiranim stručnjacima iz čuvene akademije katalonskog kluba.

Po dva treninga dnevno održavaće se na terenima SC “Vujadin Boškov” na Veterniku, a dva najbolja fudbalera po izboru španskih trenera dobiće mesec dana plaćenog trenažnog procesa na stadionu Kamp Nou.

Ujedno će kamp u Novom Sadu biti prvi na Balkanu koji će biti i humanitarnog karaktera jer će biti omogućeno mladim talentima, čiji roditelji nemaju finansijskih mogućnosti, da budu besplatno u njemu i bore se nagradu.

Barselonina omladinska škola jedna je od najboljih na svetu i u Srbiji je kroz kampove prisutna već nekoliko godina. U njoj radi oko 80 trenera, ali postoji i veliki broj psihologa, skauta, medicinskog osoblja i koordinatora. Učesnici kampa ne uče samo fudbalske tehnike, već i vrednosti po kojima je katalonski klub poznat širom sveta, a to su tolerancija, solidarnost, integracija…

Tragična filmska priča najkontroverznijeg fudbalera današnjice

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
10 Shares
Share via
Copy link