Srbija Vesti

Leskovčani skupljaju 20.000 € za Karleušin honorar, samo da ne peva u njihovom gradu

karleusa_850x
FOTO: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Nakon što je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović objavio da će 32. Roštiljijadu u tom gradu koncertom vrednim 20.000 evra otvoriti Jelena Karleuša, brojni Leskovčani nezadovoljni su zbog takvog izbora, ali i visoke cene honorara.

Protiv nastupa Karleuše su i u Pokretu za Leskovac, odakle kažu da će pokrenuti inicijativu da zajedno sa građanima prikupe ceo honorar i ponude joj – da ne peva u Leskovcu.

Iz novog pokreta, koji je nastao pošto su zbog neslaganja sa politikom Boška Obradovića napustili Pokret Dveri, ističu i da Roštiljijada mora izgledati drugačije, kvalitetnije i kulturnije u svim segmentima pa i u odabiru izvođača.

Zbog toga su rešili da zajedno sa građanima prikupe 20.000 evra, ponude ih Karleuši i tako spreče njen nastup 22. avgusta na otvaranju festivala roštilja.

„Pokrećemo akciju pronalaženja 20.000 Leskovčana koji su spremni da daju po jedan, dva, tri i više evra (do visine zvaničnog honorara za nastup, pa i više, ako je potrebno) kako bi sakupili dovoljno sredstava za honorar koji ćemo dotičnoj Divi ponuditi kako ne bi pevala u centru našeg grada“, stoji u saopštenju.

Dodaju i da će sav prikupljeni novac, ukoliko ga Karleuša odbije, u dogovoru sa Leskovčanima zajedno uplatiti u humanitarne svrhe.

Podsetimo, prošlogodišnju Roštiljijadu otvorila je Svetlana Ceca Ražnatović, a Leskovčani su tada takođe pokrenuli peticiju da se novac preusmeri za lečenje dece.

Izvor: Danas

Osuđivanom porodičnom nasilniku, faraon iz Leskovca dodelio 250.000 za brigu o žrtvama nasilja

1.7K Shares
1.7K Shares
Share via
Copy link