Magazin Novi Sad

Lekar iz Sremskih Karlovaca priznao da je ubio roditelje, razmišljao o samoubistvu

ubistvo-sremski-karlovci-lekar
Foto: Večernje Novosti

Zoran Komatović (48) iz Sremskih Karlovaca u ponedeljak je na saslušanju u Višem tužilaštvu u Novom Sadu priznao da je minulog vikenda hicima iz lovačke puške usmrtio roditelje, majku Gordanu (66) i oca Ljubodraga (77).

Kako pišu Večernje Novosti, on je kazao da je prvo pucao u oca, a zatim u majku, kao i da je nameravao da zatim izvrši samoubistvo. Ispričao je da je kritičnog dana bio u vikendici kod roditelja i da je konzumirao alkohol.

Posle saslušanja, sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana. Lekaru je ova mera izrečena da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Krvavom zločinu u vikendici Komatovića u sremskokarlovačkom naselju Doka, u kojoj su živeli Ljubodrag i Gordana, prethodila je svađa između oca i sina.

Od roditelja je tražio da prodaju vikendicu, nakon što su mu ustupili stan u naselju Braća Dejanović u Sremskim Karlovcima.

Ljubodrag se tome protivio, a Zoran je, navodno bio uporan u tom zahtevu.

U jednom trenutku, Zoran je dograbio Ljubodragovu lovačku pušku i pucao u oca. Kada se majka Gordana umešala, i u nju je ispalio hitac, posle čega je otišao u stan.

– Lovačka puška je bila Ljubodragova i imao je za nju dozvolu, koliko ja znam – kaže jedan poznanik tragično nastradalog bračnog para.

– Oružje je uzeo jer tu gde su živeli u Doki, nema mnogo vikendica i kuća, udaljeno je i zbog bezbednosti se naoružao.

Stravičan zločin u subotu oko podneva otkrio je jedan poznanik, koji je vraćajući se sa posla, prolazeći pored vikendice Komatovića, ugledao otvorena vrata.

Ušao je unutra da ih pozdravi, ali je naišao na užasan prizor.

Na podu, u lokvi krvi ležala je Gordana, nije davala znake života. Ljubodraga nije video. Usplahireno je pozvao Ljubodragovog brata koji je alarmirao policiju.

– Tek kada je policija stigla, pronašli su Ljubodragovo telo u dvorištu, nedaleko od kuće – kaže poznanica ubijenih. – U prvi mah se mislilo da je reč o ubistvu i samoubistvu, ali se ubrzo ispostavilo da ih je ubila neka treća osoba.

Nešto kasnije, policija je lisice na ruke stavila Zoranu. Navodno je nameravao da se preda i ispriča šta se desilo.

Policajcima je priznao šta je uradio.

Ljubodrag i Gordana će u utorak u 13 časova biti zajedno sahranjeni na Čeratskom groblju u Sremskim Karlovcima. Na večni počinak će ih ispratiti rodbina, prijatelji i poznanici.

Sin lekar ubio roditelje u Sremskim Karlovcima, tragediji prethodila svađa

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

107 Shares
107 Shares
Share via
Copy link