Novi Sad

Penzionisani lekar iz Novog Sada osuđen na 10 godina zbog pokušaja obljube deteta

zatvor-novi-sad
Foto: Ilustacija/mojnovisad.com

Viši sud u Novom Sadu je u ponovljenom postupku penzionisanog lekara Š. T. (68) proglasio krivim za pokušaj obljube deteta.

U ponovljenom krivičnom postupku pred sudskim većem kojim je predsedavala sudija Ivana Josifović saslušana je maloletna oštećena, te je sud utvrdio nove činjenice koje nisu bile poznate ranije, a koje je sud sada cenio kao otežavajuće okolnosti, piše 021.rs.

Maloletnoj oštećenoj je dosuđena naknada nematerijalne štete za nanet duševni bol u iznosu od 500.000 dinara.

Protiv ove presude stranke i branilac imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Penzionisani doktor sudske medicine je u junu prošle godine u novosadskom Višem sudu proglašen krivim i prvostepenom presudom osuđen na sedam godina zatvora jer je, prema optužnici, u periodu od marta 2018. do februara 2020. godine, prema maloletnoj oštećenoj, rođenoj 2008. godine, počinio produženo krivično delo pokušaj obljube sa detetom.

Uhapšen je pod sumnjom da je primoravao dvanaestogodišnjakinju da ga neprimereno dodiruje po intimnim delovima tela, a zauzvrat joj je davao novac. Lisice su mu stavljene 5. marta 2020. uveče, u naselju Lipov gaj, gde je živeo.

Za nemili događaj se saznalo iz dnevnika koji je vodila devojčica, a koji je zaboravila u školi. Slučaj seksualnog zlostavljanja dvanaestogodišnjakinje policiji je prijavio Centar za socijalni rad, čiji su stručnjaci obavili razgovor s devojčicom.

Devojčica je kao posebno osetljivi svedok ponovo dala izjavu iz skrin sobe, iako je ranije davala iskaze u više navrata – u Centru za socijalni rad, tokom istrage i prilikom veštačenja.

Suđenje je od početka zatvoreno za javnost zbog zaštite maloletne žrtve.

Penzionisani lekar nekada je bio i sudski veštak, a 2009. godine je u Osnovnom sudu u Novom Sadu bio osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na pet godina, zbog nedozvoljenih polnih radnji.

Prema toj presudi, njemu je bilo zabranjeno da se bavi lekarskim pozivom pet godina.

Mladić (20) odvezao devojčicu (14) u nepoznatom pravcu i pokušao da je obljubi, pronađena u polusvesnom stanju

OGLAS

154 Shares
154 Shares
Share via
Copy link