Dogadjaji Koncerti

YU grupa slavi 45 godina rada u Spensu

YU grupa održaće koncert u subotu 2. aprila u Maloj dvorani Spensa od 20.30 sati. Ovim koncertom obeležiće 45 godina na muzičkoj sceni i, kako najavljuju, pred publikom će opravdati reputaciju najuticajnijeg sastava na prostorima bivše Jugoslavije.

Najdugovečniji bend u istoriji domaće rokenrol scene, osnovan je 29. novembra 1970. godine, a ime za sastav je tog dana odabrala publika, kad je na njihovom nastupu u zemunskom klubu Sinagoga, disk džokej Zoran Modli pozvao prisutne da predlože ime.

yu-grupa
yugrupa.com

Prvom pesmom i singlom “Nona” čiji se tiraž odmah rasprodao, postali su pioniri  smislene upotrebe etno zvuka u domaćoj rok muzici. Od tada do danas, bogata muzička istorija YU Grupe, sastava koji je umnogome uticao na razvoj regionalne rok scene, broji 10 singlova, 11 studijskih albuma i jedno “lajv” izdanje.
Na predstojećem koncertu premijerno će predstaviti i svoj novi album. Ulaznice za koncert se mogu kupiti  na svim prodajnim mestima Gigstix-a i Eventim-a kao i online. Ulaznice koštaju 1.250 dinara, odnosno 1.400 na sam dan koncerta.

Više zanimljivih događaja potražite ovde

Avatar

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link