Magazin

Lečićeva video „odbrana“: 16 minuta loše glume i još goreg teksta

Branislav Lečić se povodom optužbi svoje mlađe koleginice Danijele Štajenfeld oglasio video porukom. Video u trajanju od 16 minuta ostavlja gorak utisak, kao da slušate dobro pripremljen tekst kome fali ono ključno, iskrena emocija.

“Ja sam u medijima već osuđen. Svi misle, ili počinju da misle da sam ja monstrum, da sam ja podlac, licemer. Da sam neko ko se u stvari na jedan način predstavlja, a da je suština mog bića nešto sasvim drugo jer sam eto sposoban za takav čin koji se zove silovanje žene. Možda će to sutra biti neki muškarac, možda će se sutra desiti da sam silovao i decu. Mene je ta izjava duboko pogodila, ali ne samo mene već i moje prijatelje, moju porodicu, moju decu… Ne samo to, pogodila je i suštinu mog bića, u pitanje se dovodi i moja karijera i moje ime i prezime koje moja deca treba da nose”, kaže Lečić.

Komentari javnosti na ovaj video ne idu u prilog glumcu i političaru. Pogledajte ceo video snimak i prosudite sami.

Lečič je iskoritio prilku da se izvini svakoj ženi koja se osetila ugroženom, potcenjenom ili poniženom ako ju je on „u bilo trenutku, u bilo kom potezu, nekoj misli, slučajnom gestu, ili namernom gestu uvredio, povredio, ponizio“. Izvinenje je uputio i Danijeli Štajenfeld.

Drugu polovinu video snimka iskoristio je da se direktno obrati glumici, tražeći od nje da objavi snimak celog razgovora.

Podsetimo, glumica Danijela Štajnfeld je u avgustu prošle godine u dokumentarnom filmu “Drži me čvrsto” otkrila da ju je seksualno napostvovao “jedan moćnik iz domaće filmske industrije”. Dokumentarac je premijeru imao na Filmskom festivalu u Sarajevu. Ona je tužilaštvu predala snimak koji posredno dokazuje silovanje, ali reakcije državnih organa nije bilo pola godine. Konačno, ona je ove nedelje prelomila i saopštila da se radi o Branislavu Lečiću.

Tužilaštvo i policija pokušali su nemušto da demantuju glumicu, a to je još nemuštije učinio sam Lečić. U svojoj pisanoj izjavi Lečić je zatražio i poligrafsko ispitivanje. Insajder je objavio originalan snimak Lečićevog priznanja koji je Danijela Štajnfeld dostavila policiji.

Branislav Lečić je pozvan da u petak da iskaz u Višem javnom tužilaštvu.

Bodin glas razuma: Ako je Lečić kriv maksimalna kazna, ali institucije, a ne javnost da donese presudu

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

152 Shares
152 Shares
Share via
Copy link