Magazin

Lečić optužuje Štajnfeld da je preko njega htela da dođe do američkih papira

lecic

Ne stišava se bura u javnosti zbog Branislava Lečića koji predsedava žirijem pozorišnog Festivala u Brčkom.

Predstave se otkazuju, glumci se ograđuju. O tome je jutros u „Uranku“ govorio Branislav Lečić koji se u jutarnji program K1 televizije uključio iz Brčkog.

Na prvo pitanje Jovane Joksimović kako se oseća, Lečić je kazao:

– Prošao sam golgotu. I dalje je prolazim. Zaista je teško i veoma je ružan osećaj. Priča Danijele Štajnfeld je dokazano lažna. Ta kula od karata se srušila. Njena prijava je lažna – kazao je Lečić na K1.

– Ja sam odmah rekao da je ta priča notorna laž i da će se sve dokazati, i evo, nakon šest meseci to se i desilo.

Lečić je objasnio da nije tačno da su kolege otišle s Festivala zbog njega i da je neko otkazao učešće.

– Jedina predstava koja nije odigrana je „Zelena čoja Montenegra“ i to zbog toga što su dva glumca zaražena koronom i nisu uspeli da nađu zamenu. Sve druge predstave su odigrane, tu su i biće tu. To što se plasira u javnost je jako medijski zanimljivo, ali nije istinito – rekao je Lečić Jovani Joksimović.

Lečić je na K1 ovog jutra kazao je da je pravni postupak završen i da je u pitanju – laž.

– Do krivičnog postupka nije ni došlo, sve radnje koje su se sprovodile bile su u predkrivičnom postupku. To je 1.500 strana predmeta i pet i po meseci besprekornog rada policije. Dokazano je da dela nema i da je u pitanju lažna prijava – kazao je Lečić u „Uranku“.

– Ja nisam mogao da budem u isto vreme na dva mesta. Ona je prijavila da sam je silovao 7. maja 2012, a ja sam tada igrao predstavu u Jugoslovenskom dramskom pozirištu, a nakon predstave bio sam u klubu „Sinema“ sa svojom bivšom suprugom Ninom. Imam fotografije i više od 30 svedoka. Policija je kontaktirala pozorište i sve svedoke ispitala. Dokazano je da ja to nisam uradio.

Kako je kazao na K1, postoji nekoliko razloga za njegovo blaćenje i diskreditaciju u javnosti.

– Prvi je lični motiv Danijele Štajnfeld da sredi svoje papire u Americi. Da dobije azil tako što će reći da je bila ugrožena. Napravila je film i tako skrenula pažnju na sebe, dobila je podršku Me too pokreta. Tim mojih advokata saznao je da ona ima stand up nastupe, da njen posao vredi milione dolara, dospela je u žižu javnosti – kazao je Lečić.

– Drugi motiv je politički, njoj je ruku pružio Dragan Đilas. Znate dobro šta se dešavalo s Demokratskom strankom. On je hteo da pokori stranku, da je preuzme i iskoristi za svoje ciljeve. On je uništio Demokratsku stranku koje sada nema na mapi, ona ne postoji. Mene su članovi izabrali za predsednika, a on je doveo Lutovca i sve ovo je sa ciljem da me izbace iz politike i da me degradiraju kao čoveka – kazao je Lečić na K1.

– Moja saznanja su jako dobro potrepljena, imam SMS poruke u kojima mi ljudi bliski Lutovcu i Đilasu pišu „da ću videti kada Danijela Štajnfeld objavi tekst u Njujork tajmsu“. I određeni mediji su vodili kampanju protiv mene, a sada me „Nedeljnik“ i „Danas“ zovu da govorim.

Tužbe i Igor Jurić

Kazao je glumac i da će tužiti sve koji ga blate u javnosti i o njemu govore laži.

– Dokazano je da je sve laž, tužiću sve koji su o meni širili laži – kazao je Lečić i prokomentarisao i to što se i Igor Jurić sa kojim je sarađivao u njegovoj Fondaciji okrenuo protiv njega.

– Igor Jurić je u „slučaju Aleksić“ na sva usta hvalio Tužilaštvo, a u mom slučaju ga grdi. To govori o njegovom karakteru.

Merima Isaković

Povodom jučerašnjeg uključenja Merime Isaković u „Uranak“ u kojem je govorila o Lečićevom seksualnom napadu na nju, Branislav Lečić je rekao:

– Da li je Merima pravni zastupnik Danijele Štajnfeld? To je Me too pokret, i kada jedna osoba istupi, mora da postoji bar još jedna. Merima je bila moja koleginica i prijateljica. Ona piše knjigu koja je čista imaginacija, ona nikada nije bila u klasi sa mnom niti smo ikada zajedno stali na scenu. Sve su to laži – rekao je Lečić na K1.

Karijera i ugled

Lečić kaže da su ti koji ga blate u manjini, da je to trend.

– Bez obzira na to što je pravno sve jasno, ja sam gurnut u blato. I dalje me guraju u to isto blato. Kolege koje me podržavaju sam ja savetovao da ne izlaze u javnost i ne učestvuju u medijskom cirkusu. Iza mene stoji 46 godina predanog rada. Bio sam predan polsu, kolegama, naročito mladim. Zna se ko sam i šta sam, zna se o meni sve i privatno. Ne postoji mrlja u mom životu, ja sam branilac i zaštitnik žena. Ohrabrujem sve žene koje sam silovao da me prijave, i odmah ću pristati da odem u zatvor. Ceo moj život je ljubav, a u seksualnom smislu sve je bila dobra volja. Ovo je linč i atak na moju ličnost i integritet – kazao je Branislav Lečić.

On je istakao i da je Danijela Štajnfeld u njemu našla „pozitivnu budalu“.

– Meni je ponudila ulogu silovatelja u tom njenom filmu, a ona je igrala žrtvu, i iz te konstrukcije napravila je tu izmišljenu priču da sam je silovao. Folirala je i mene optužila. Ja sam čovek kojeg žene ceo život žele, zašto bih ja nekoga silovao? Ja sam branilac žena ali nisam branilac laži. I silovanje kao i lažno prijavljivanje i optuživanje su krivična dela – kazao je Lečić u „Uranku“.

– Prošao sam poligraf, ona se nije pojavila; prijavio sam se za medicinsko posmatranje, ona nije. Me too pokret hoće da bude iznad pravosuđa. A kolege koje prate medije, oni učestvuju u toj stigmi i blatu u koje me bacaju. To je podrška Me too pokretu, a ne pravdi i pravu.

Lečićevo gostovanje kod Jeremićke dokaz koliko nisko možeš da padneš da spasiš svoje dupe

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

1.4K Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap