Magazin

Lečićeva rečenica od koje se povraća: Znaš li ti ko sam ja? Treba da ti je čast.

Lečić je Danijeli Štajnfeld i Merimi Isaković izgovorio istu odvratnu rečenicu, rečenicu koja tera na povraćanje i govori samo o onome ko je izgovara.

“Znaš li ti ko sam ja? Treba da ti je čast što te želim” rečenica je koja odzvanja u glavi svakom ko ju je ikada čuo, rečenica koja izaziva gađenje.

Merima Isaković, koja je bila jedna od najvećih mladih glumačkih zvezda Jugoslavije, prvi put posle 43 godine je otvorila dušu za „Nedeljnik“ i progovorila o tome kako ju je zlostavljao glumac Branislav Lečić. Kako je ispričala za pomenuti medij, Lečić joj je, baš kao i Danijeli Štajnfeld, uputio istu rečenicu – „Znaš li ti ko sam ja?“

„Osećam taj zadah, miris truleži. Zastrašujući pogled. Prazan i crn. Oči bez duše. Znaš li ti ko sam ja? Treba da ti je čast da te želim. Stravičan bol, uvija se kao neka zmija. Svlači mi haljinu, pokušava da mi razmakne noge. Kao da me kleštima lomi… Ako uspe, umreću noćas… Mili Bože, ne ovako, samo ne ovako. Sve što se dalje dešava, je kao igra smrti. Strah koji vrišti u meni, dok se on sladi mojom nemoći. Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim narod da ovo pažljivo pročita“, ispričala je Isaković u ispovesti za „Nedeljnik“.

Branislav Lečić provalio je šablon. Zastrašivanje mladih glumica, iskazivanje svoje „veličine“, dovođenje žrtvi u ubeđenje da su one ništavne i da im, ako progovore o zločinu, niko neće verovati.

U snimku koji je glumica Danijela Štajnfeld dostavila „Insajderu“ Lečić koristi gotovo iste formulacije koje su Merimi Isaković urezane u sećanju već 43 godine.

„Mogu da razumem, ali to je velika greška! Moje iskazivanje nežnosti nije izraz nepoštovanja, to je tvoje dostignuće! To je za čast, a ne za osećaj ugroženosti. Iskreno ti govorim. Kao da bih stavio ku*ac u neku koju ne poštujem? Da ponižavam, da potcenjujem? Naprotiv, to radim sa osobom koja zaslužuje moju naklonost! Imaš li ti pojma ko sam ja“, pita je na kraju, piše Nova.

Podsetimo, Branislava Lečića nedavno je glumica Danijela Štajnfeld optužila da ju je napastvovao dok je sa njim radila na jednom projektu.

Danijela je ispričala da je bila silovana kada je imala svega 21 godinu, zbog čega se, kako je govorila, i preselila u Ameriku. Glumica je prethodno u dokumentarcu “Drži me čvrsto” rekla kako ju je silovao jedan moćnik iz domaće filmske industrije, čije ime nije želela da otkriva.

Branislav Lečić se od optužbi branio poligrafom i svojim ispovestima, a svakom ko ga je čuo kako se koprca odzvanja rečenica „Lečić može samo da leči. Nikako ne može da truje i da siluje“. Na kraju svog prvobitnog videa u kom se hvali kako je prošao poligraf nekom je poslao i „cmok“, ali naknadno je video editovan i ovaj potpuno skaradni deo je izbačen.

Merima Isaković optužila Lečića za silovanje: Zastrašujuć pogled, oči bez duše

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook Messenger
  • Viber
  • Pinterest
  • More Networks
Copy link