Magazin

Lečić objavio Viber prepisku sa Danijelom Štajnfeld

lecic-gostovanje
Printscreen/Prva TV

Glumica Danijela Štajnfeld je u više navrata iznela niz optužbi na račun Branislava Lečića, a krivična prijava podneta je Višem tužilaštvu u Beogradu. U svom iskazu ona je tvrdila da ju je Lečić odvezao kolima van Beograda i da je seksualno zlostavljao.

Međutim, Tužilaštvo je odbacilo krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld, jer nisu postojali osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Srpski glumac, režiser i autor Branislav Lečić nedavno je u emisiji „Usijanje“ na Kurir TV progovorio, nakon 8 meseci tišine, o optužbama za silovanje Danijele Štajnfeld. Nakon toga, Lečić je objavio dopisivanje između njega i Danijele na svom Fejsbuk profilu, za koje tvrdi da je bilo dokazni materijal u postupku.

Inicijalni imejl od strane Danijele Štajnfeld, deo dokaznog materijala koji je policija veštačenjem mog telefona i imejla pribavila. Datum 12. decembar 2016. godine, napisao je Branislav Lečič ispod fotografija, na kojima je prikazano dopisivanje.

Inicijalni imejl od strane Danijele Štajnfeld, deo dokaznog materijala koji je policija veštačenjem mog telefona i imejla pribavila.

Datum 12. decembar 2016. godine

Posted by Branislav Lečić on Tuesday, November 9, 2021

Na drugoj objavi, Branislav Lečić obelodanio je razmenu poruka na Viberu, za koje takođe tvrdi da su deo dokaznog materijala koji je policija veštačenjem pribavila.

Razmena viber poruka sa Danijelom, deo dokaznog materijala koji je policija veštačenjem mog telefona i imejla pribavila.

Decembar, 2016. godine

Posted by Branislav Lečić on Tuesday, November 9, 2021

Kako objašnjavaju iz Lečićevog PR tima, poruke pokazuju da je Danijela Štajnfeld 2016. godine pozvala Branislava Lečića da učestvuje u projektu i zajedno rade na filmu.

– Po porukama se vidi zbog čega ga zove da se vide. Ove poruke tužilaštvo je pronašlo u telefonu Branislava Lečića i optužba protiv njega je odbačena. Saznalo se da je njihov razgovor nastao u potpuno drugom kontekstu, od onog koji je ona pokušala da predstavi. Dopisivanje je prethodilo njihovom viđenju i stvaranju audio snimka koji je dospeo u javnost, a taj snimak je nastao dok su vežbali za film, ali to se ne vidi, jer je Danijela montirala materijal i izbacila neke delove – kažu iz PR tima Branislava Lečića.

Prema njihovim rečima, original audio snimak traje gotovo dva sata, dok je Danijela najpre tužilaštvu dostavila samo montirani materijal, na kojem nedostaje 20 minuta razgovora.

– Na kraju postupka, Branislav Lečić je dobio samo transkript originalnog snimka razgovora koji dokazuje da nije kriv. To je materijal od 1.500 kucanih strana. Imamo puno dokaza protiv Danijele za koje se ona plaši da će izaći u javnost. Ipak, mi to nećemo uraditi, nećemo iznositi nikave intimne detalje o njenom životu, ali će dokaza koji dokazuju nevinost Branislava Lečića svakako biti narednih dana. Originalni snimak svakako ne ide u njenu korist šta god ona govorila i pisala na tviteru – kažu za MONDO.

Inače, dodajmo i to da je Branislav Lečić, posle 8 meeci ćutanja, danas krenuo u svojevrsnu ‘kontraofanzivu’, pa je tako jutros gostovao u jutarnjem programu na TV Prva gde je između ostalog, o snimku koji je Danijela Štajnfild pustila u javnost, izjavio: – Taj razgovor je veštačen u policiji, snimak, i utvrđeno je da je montiran. Da sadrži neprimereno obraćanje, a takođe da ne sadrži ništa što ukazuje na to da je među nama ikada došlo do fizičkog odnosa, seksualne prirode. U transkriptu se pominje se da smo bili u stanu pre toga, u toj priči, 2-3 dana pre toga. Kako je moguće da taj razgovor bude realan i da ona pominje taj stan? Bila je čista fikcija, dogovor između mene i nje za gradnju filma koji hoće da pravi – izjavio je jutros Lečić.

 

„Taj razgovor je veštačen u policiji, snimak, i utvrđeno je da je montiran. Da sadrži neprimereno obraćanje, a takođe da ne sadrži ništa što ukazuje na to da je među nama ikada došlo do fizičkog odnosa, seksualne prirode“
„U transkriptu se pominje se da smo bili u stanu pre toga, u toj priči, 2-3 dana pre toga. Kako je moguće da taj razgovor bude realan i da ona pominje taj stan. Bila je čista fikcija, dogovor između mene i nje za gradnju filma koji hoće da pravi. “

Gost „Jutra“, Prva TV, 9.11.2021., Branislav Lečić

Posted by Branislav Lečić on Tuesday, November 9, 2021

Sve materijale koje o ovom slučaju poseduje Lečić je podelio i na svom Tviter nalogu:

Danijela Štajnfeld zapretila Lečiću: Želiš da Srbija čuje ceo snimak? Želja će ti se ostvariti!

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

48 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap