Horoskop Horoskopski znakovi

Kakvi su zaista Lavovi – šta traže od ljubavi, posla i prijatelja: Sve ili ništa!

megan-markl
Poznata Lavica - Megan Markl/PHOTO BY MAX MUMBY/INDIGO/GETTY IMAGES

Sezona Lava svake godine pada između 23. jula i 22. avgusta, donoseći dramatičnu i kreativnu energiju superzvezda koja nas sve podstiče da budemo ponosni na to ko smo i šta smo stvorili. Ako vam rođendan pada između ovih datuma, to vas čini vatrenim Lavom! Lavovi su blistave kraljevske figure Zodijaka, koje uživaju u toplini reflektora.

„Lav zrači svetlošću koja održava život i koja se često pogrešno razume“, kaže za Bustle astrolog Dženeba Drame, rođen u Lavu. „Važno je zapamtiti: čak je i Lavovo indirektno svetlo dovoljno da vas provede kroz zime.“ Energija ovog znaka donosi malo letnjeg sunca u sve što dodirne.

Lavovi imaju svojeglavu i magnetsku energiju koja pleni svu pažnju kad god uđu u prostoriju. Bez obzira da li je ovaj dinamični znak istaknut u vašoj astrološkoj karti rođenja ili ne, evo svega što treba da znate o znaku Lava – srcu zodijaka.

Činjenice o horoskopskom znaku Lava

Sezona Lava: od 23. jula do 22. avgusta
Lav Element: Vatra
Lav modalitet: Fiksni
Simbol Lava: Lav ♌
Lav Vladajuća planeta: Sunce
Vladajuća kuća Lava: Peta kuća radosti, stvaranja i romantike.
Lav dvanaesta kuća: Rak
Lav Rodni kamen: Peridot/kriolit – kamen energije

Osobine ličnosti Lava

Lavovi simbolizuju žestoke osobe, dajući im moćnu mačju energiju kojoj je teško odoleti. Lavova vladajuća planeta zapravo nije planeta, već samo Sunce. Baš kao što je ova sjajna zvezda u centru našeg Sunčevog sistema, Lavovi imaju prirodni kvalitet zvezda i sposobnost da privlače pažnju bez napora.

Kao fiksni znaci, Lavovi se ističu u donošenju istrajnosti i energije ka svojim ciljevima. Takođe nije iznenađenje što njima vlada element vatre, jer se odnose prema svom svetu kroz svoj kreativni duh i radosni osećaj vitalnosti. Ravnoteža fiksne i vatrene energije daje Lavovima neuporediv osećaj snage, hrabrosti i samopouzdanja.

Lavovi uvek vide svoju vrednost, talent i naporan rad. Lavova smela priroda se često može shvatiti kao sujeta ili arogancija. Oni imaju tendenciju da se osećaju kao da su njihove unutrašnje ranjivosti i trenuci nesigurnosti nešto što moraju da sakriju.

Lavom vlada peta kuća unutrašnjeg deteta, što ih čini izuzetno razigranim, blistavim i optimističnim po pitanju života. Imaju jedinstvenu sposobnost da svako vreme provedeno sa njima učine posebnim. Međutim, kao prirodni kreativci i izvođači, skloni su slavljeničkim usponima i melodramatičnim padovima.

Srećom, Lavovi obično ostavljaju pozitivan trajni utisak na druge, a njihovo glamurozno prisustvo zahteva poštovanje. Bez obzira da li to traže ili ne, obično su prilično popularni jer odišu radosnom toplinom koja privlači ljude.

Lavovi su duboko romantični i vole pažnju, što ih čini zabavnim sve dok ste voljni da delite pažnju. Iako se ne plaše da budu dragulj u kruni, Lavovi su isto tako velikodušni i obasipaće svoje prijatelje i partnere fantastičnim poklonima i preteranim izjavama ljubavi.

Lav – kompatibilnost u ljubavi

Javno iskazivanje naklonosti je neophodno za Lavove jer vole da pokažu svoje partnere. Oni vole da ugađaju svojim partnerima i čine da se osećaju kao na sedmom nebu, sve dok se i oni osećaju isto. Savršen romantični partner za Lava je neko ko može da ceni njihovu naklonost prema fizičkoj nežnosti i obasipa ih komplimentima.

Vatreni znaci Ovan i Strelac bi najlakše imali prave, ozbiljne veze sa Lavovima i razumeli njihovu želju da budu tretirani kao kralj ili kraljica, što bi ih činilo parom stvorenim na nebu.

Lav – kompatibilnost u krevetu

Lavovima je potreban seksualni partner koji razume njihovu želju da se opuste i večeraju pre nego što ih odvedu u spavaću sobu. Oni uživaju u flertovanju i predigri, i potrebno im je nagomilavanje uzbuđenja, što čini Blizance odličnim spojem u seksualnoj kompatibilnosti. Sposobnost Blizanaca da pomiluje Lavov ego, govoreći im sve što žele da čuju, i Lavova sposobnost da stvari održi vrelim avanturističkim pristupom, novim igračkama ili scenarijima za igranje uloga čini hemiju između njih neospornom.

Lav i posao

Lavovi su marljivi radnici koji dobro odgovaraju pozicijama starešinstva i liderstva. Međutim, oni imaju snažnu perspektivu i radnu etiku za koju drugi mogu smatrati da je previše kontrolišuća. Lavovi imaju izdržljivost da nastave dalje dugo nakon što drugi odustanu, i uvek će ponuditi podršku i motivisati svoje kolege ako zaostanu ili izgube iz vida veću viziju.

Bilo da im je cilj da nasmeju druge svojim dosetkama ili da jure za slavom, Lavovi imaju sklonost ka luksuzu i verovatno će biti vođeni bogatstvom i udobnošću. Nije tajna da su rođeni za slavu! Ako nije ispred kamere kao glumac, reporter ili model, Lav bi takođe bio sjajan dizajneri, agent i životni trener.

Kakve su zaista Škorpije – šta traže od ljubavi, posla i prijatelja

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

2.1K Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap