Novi Sad

Kuvajte uz jednog od najboljih kuvara u Novom Sadu

Lou Mejn (Lo Mein)

lou_mejn_jelo
Foto: privatna arhiva

Sastojci: (za 2 osobe)

250 g pirincanih špageta
kocka supe
0,5 dl ulja
kašika susamovog ulja
crni luk srednje veličine
2 čena belog luka
200 g kineske mešavine povrća
250 g gambora
kašika skroba
biber po ukusu
4 kašike soja sosa

Priprema

Skuvajte špagete u vodi u kojoj je rastopljena supa u kocki (sačuvati vodu od kuvanih špageta pa sa njom nalivati jelo kasnije). Iseckajte sitno crni i beli luk. Zagrejte malo ulja u tiganju, pa dodajte crni luk. Kratko propržite, zatim dodajte beli luk, mešavinu kineskog povrća, susamovo ulje i kašiku soja sosa. Pobiberite i posolite,
Rastopite kašiku skroba i dodajte u sos da bi se malo zgusnuo, a zatim dodate gambore. Sipajte još malo soja sosa pa na kraju dodajte špagete i lagano promešajte.
Servirajte toplo i pospite rendanim jajima.

Obrok salata (inspiracija)

Tedor kaže da je recept ove obrok salate smislio jednog prolećnog dana kada je bio inspirisan lepim vremenom i mirisom proleća.

obrok_salata_kuvar_teodor
Foto: privatna arhiva

Sastojci:

1 velika glavica zelene salate
50 g sveže rukole
2 bataka i karabatka
400 g mini paradajza
1 velika glavica crnog luka
3-4 sveže breskve
125 g mocarele
šaka badema
1 glavica belog luka

Preliv

70 ml maslinovog ulja
3 kašičice sirupa od nara
2-3 kašike aceto balsamica
morska so

Priprema

Obe vrste salate dobro operite i osušite. Meso odvojite od koske i kože, iseckajte na sitne kockice, pospite sa malo brašna, ljute mlevene paprike, soli i bibera. U tiganju na maslinovom ulju propržite čenove belog luka sečene na pola, dok ne porumene, a onda ih izvadite i na tom ulju ispržite meso dok fino ne porumeni. Zasebno iseckajte luk na rebarca, posolite i ostavite malo da odstoji, a posebno iseckajte paradajz na pola, breskve na kriške, mocarelu na kockice, badem na krupnije delove.

Na tanjire za serviranje slažite salatu sledećim redosledom: prvo zelene salate i rukola, potom breskvice, mocarela, piletina, mini paradajz, pečeni beli luk, bademi. Mešavinu obilato poprskajte prelivom i prelijte uljem u kome se pržilo meso.

Više recepata potražite na Tošinom blogu.

Pročitajte više o restoranima u Novom Sadu

 

Čitajte Luftiku na Google vestima

154 Shares
154 Shares
Share via
Copy link