Dogadjaji Koncerti Pozorište

Kulturni vodič – pozorište do kraja sedmice

Za vas smo pripremili pregled repertoara Srpskog narodnog pozorišta za ovu sedmicu. Izbor neće biti lak, budući da vas očekuju vrhunska dela.

Utorak

Duh koji hoda (Prometejev put)

Na sceni Pera Dobrinović večeras u 19 časova i 30 minuta možete pogledati predstavu Duh koji hoda (Prometejev put) koja je rađena u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture. Autor je Dejan Dukovski, jedan od najbojih makedonskih pisaca mlađe generacije, a, pored ostalih, igraju Nenad Pećinar, Dušan Jakšić, Milorad Kapor.

Karmina Burana

Iste večeri na sceni Jovan Đorđević u 20 časova možete prisustvovati zajedničkom izvođenju hora, orkestra i baleta Srpskog narodnog pozorišta u muzičko-scenskoj kantati Karmina Burana. Dirigent je Aleksandar Kojić, a rediteljka naša proslavljena balerina Sonja Vukićević.

Dan kada smo se sreli

Na Kamernoj sceni, nešto kasnije, u 21 čas možete odgledati predstavu Dan kada smo se sreli. Režiju i scenografiju potpisuje Predrag Štrbac, a glavne uloge igraju Sonja Damjanović i Milan Lazić. Reč je o predstavi koja se bavi susretom sa samim sobom, ali i susretima sa dragim ljudima i pojavama iz života, koji su predstavljeni kroz glumu i ples.

Sreda

Uobraženi bolesnik

U sredu uveče na sceni Jovan Đorđević u 19 časova biće izvedena predstava Uobraženi bolesnik, poslednje Molijerovo delo u režiji Jagoša Markovića, jednog od najboljih srpskih pozorišnih reditelja. Neke od uloga tumače Dragan Mićanović, Jelisaveta Sablić i Radovan Vujović.

Šine ili bog nas pogledao

Ova predstava rađena je u saradnji Srpskog narodnog pozorišta, Narodnog pozorišta Toša Jovanović iz Zrenjanina i Pozorišta Promena iz Novog Sada. Mlada glumačka postava sastavljena od Dušana Vukašinovića, Fedora Ćorovića, Nikole Živanovića, zajedno sa mladim rediteljem Dušanom Mamulom razlog su više da pogledate ovu predstavu autorke Milene Marković na Kamernoj sceni u sredu sa početkom od 20 časova i 30 minuta.

predstava_sine
Izvor: snp.org.rs, Srđan Đurić

Četvrtak

Trubadur

Na sceni Jovan Đorđević u 19 časova očekuje vas Verdijeva opera Trubadur, reditelja Voje Soldatovića. Dirigent je Aleksandar Kojić, a opera se sastoji od četiri čina sa vrlo jasnim naslovima – duel, manastir, ciganka i otmica.

Violinista na krovu

Ljubiteljima mjuzikla preporučujemo Violinistu na krovu, zajedničke produkcije Srpskog narodnog pozorišta i Novosadskog pozorišta / Újvidéki Színház. Reč je jednom od najpopularnijih svetskih mjuzikala koji kroz priču o siromašnim Jevrejima u carskoj Rusiji s početka XX veka, govori o nekim univerzalnim vrednostima, tradiciji, toleranciji, patnji. Učestvuju članovi opere i Baleta Srpskog narodnog pozorišta, a režiser je Atila Bereš. Mjuzikl možete pogledati u 19 časova i 30 miuta na sceni Pera Dobrinović.

Petak

Violinista na krovu

U isto vreme i na istoj sceni mjuzikl Violinista na krovu ponovo se igra i u petak, što je savršen početak vikenda.

Državni posao – uživo sa televizorom

Na sceni Jovan Đorđević u petak u 20 časova igra se nova predstava Državni posao – uživo sa televizorom. Ne propustite da vidite šta vam je spremio trojac – Dimitije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković, poznatij kao Čvarkov, Torbica i Boškić.

drzavni-posao-predstava

Teško je reći zbogom

Na Kamernoj sceni iste večeri u 20 časova i 30 minuta, možete pogledati predstavu Teško je reći zbogom, putujućeg pozorišta Teatar Vihor iz Kragujevca. Reč je o drami koja se bavi neobičnim bračnim trouglom, a uloge tumače Nina Janković, Ivan Mihailović i Nevena Ristić. Tekst na temu muško-ženskih odnosa napisao je Miro Gavran, a režiju potpisuje Marija Lipkovski.

Subota

Hamlet

U subotu uveče vas u Srpskom narodnom pozorištu na sceni Pera Dobrinović u 19 časova i 30 minuta očekuje predstava Hamlet, reditelja Nikole Zavišića, a uloge tumače Jovana Mišković, Igor Pavlović, Gordana Jošić Gajin, Zoran Bogdanov i drugi. Ova predstava nastala je uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada u okviru projekta Šekspir u Novom Sadu.

Seoska lola

Komad s pevanjem u jednom činu Seoska lola možete pogledati u 21 čas na Kamernoj sceni, a rađen je u koprodukciji SNP-a i Kamernog muzičkog društva. Adaptciju i postavku je uradio Miodrag Milanović, a igraju Dušan Jakišić, Nikolina Spasić i Milan Novaković, zajedno sa solistima Branislavom Cvejićem, Senkom Nedeljković i Pamelom Kiš Ignjatov uz muzičku pratnju kamernog sastava.

Nedelja

Grupa Legende prirediće novosadskim obožavateljima koncert u nedelju u 20 časova na Sceni Jovan Đorđević. Ova grupa dobitnik je mnogih priznanja i nagrada, a do sada su održali više od 1.800 koncerata.

Više zanimljivih događaja potražite ovde

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link