Vesti Novi Sad

Kuda na besplatan sport u Novom Sadu?

I ovog leta, Novosađani će imati priliku da idu na neke od besplatnih rekreativnih aktivnosti. Uz mnoštvo besplatnih akcija i sve većeg broja sportskih terena i  teretana na otvorenom, više nema opravdanja za ostanak kod kuće.

Novosadski Sunčani kej pravo je mesto za sve one koji uživaju u šetnji, trčanju, vožnji bicikla ili rolera. Staza za šetanje, biciklistička staza i trim staza, duge skoro pet kilometara i klupice za predah pomoćiće vam da uspete u svojoj nameri bilo da želite da smršate ili samo da poboljšate svoju fizičku kondiciju. Uz put, dok trčite, možete stati kod teretane na otvorenom. Ovde možete vežbati na odličnim spravama za sve grupe mišića, a ukoliko niste sigurni šta treba da radite, samo posmatrajte. Tu je uvek nekoliko redovnih momaka koji će vam sigurno pomoći ako imate bilo kakve nedoumice. Tu je svakako i Đačko igralište, sa terenima za fudbal i košarku.

Teretana kej_687x515

Ukoliko vas je uvek privlačila joga a nikada se niste usudili da odete na čas, udruženje Smeh yoga Srbije nudi vam beslatne časove. Ovo je veoma moćna tehnika koja vam u trenutku menja raspoloženje, poboljšava zdravlje i eleminiše stres. Časovi se održavaju svakog petka u 18.30h u ulici Narodnih heroja broj 5.

Smeh joga (2)_687x356

Još jedno mesto gde se možete informisati o besplatnim sportskim aktivnostima u gradu je sajt besplatan sport. com. Ovaj sajt posvećen je uglavnom najmlađima. Tako od početka ove godine, karate klub Nokači organizuje besplatne treninge za sve početnike. Besplatna košarka za prvake realizuje se uz pomoć kluba NS basket, a škola bejzbola Novi Sad omogućava besplatan prvi mesec svima onima koji žele da se oprobaju u ovom sportu.

Projekat SOFA namenjen je studentima i omladini od 18 do 25 godina koji žele besplatno da se bave sportom. Projekat je prvenstveno bio realizovan samo u Beogradu, ali od ove godine planirano je da  se projekat proširi i na Novi Sad. U okviru programa predviđena je organizacija sledećih sportova: basket, fudbal na pesku, odbojka na pesku, rukomet na pesk, vaterpolo, rukomet, odbojka, košarka, fudbal, skvoš, tenis, badminton, stoni tenis, biciklizam i  mnogi drugi. Za više informacija, kao i praćenje početka aktivnosti u Novom Sadu, posetite zvaničan sajt ove organizacije.

Bazen Klisa_687x458

Bilo šta od ponuđenih sportskih aktivnosti da odaberete, nećete pogrešiti. Bitno je da ovog leta ne ostanete pasivni, već da iskoristite besplatne akcije, strand I kej i naučite nešto novo, aktivirate se i upoznate nove ljude.

Slađana Zličić

 

Luftika
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow