Magazin Novi Sad

Za ubicu novosadskog uličnog muzičara od 10 godina do doživotne

Bleki

Naredba o sprovođenju istrage protiv Ž.R. (2001) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo, doneta je danas od strane Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Podsetimo, događaj koji je uznemirio novosadsku javnost odigrao se u rano ujutro u sredu 09.02.2022, a Ž.R. se sumnjiči da je na svirep način pretukao poznatog novosadskog uličnog muzičara Kristijana Kostića Blekija, koji je nakon nekog vremena podlegao povredama. Za ovo teško krivično delo, prema navodima Tužilaštva predviđena je kazna od 10 godina do doživotne robije.

„Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu 9. februara 2022. godine u jutarnjim časovima, u ulici Kosovskoj, kada je na pri izvršenju razbojništva na svirep način lišen života Kristijan Kostić iz Novog Sada, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je tužilaštvo donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Ž.R. (2001) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Teško ubistvo, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 114, stav 1. tačka 1 i 4, kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom“, precizira se u saopštenju.

Osumnjičeni muškarac iz Žablja je danas saslušan u tužilaštvu koje je nakon toga predložilo sudu da mu odredi pritvor iz svih zakonskih razloga – zbog opasnosti od bekstva, opasnosti od uticaja na svedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Nakon što je sud odobrio, njemu je određen pritvor do 30 dana.

„Povodom ovog događaja, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nastavlja da sprovodi istragu, u okviru koje će hitno preduzimati sve dokazne radnje, dok će dalje procesne odluke donositi u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

U saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, na osnovu naloga javnog tužilaštva, posle izvršenog krivičnog dela, istog dana, uhapšen je osumnjičeni Ž.R, te mu je bilo određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova.

Podsetimo, Kristijan Kostić Bleki ubijen je u ranim jutarnjim časovima u sredu, kada ga je napao dvadesetjednogodišnji mladić. Novosađani su se u četvrtak okupili na Trgu slobode i kod podzemnog prolaza kako bi odali počast voljenom muzičaru.

Izvor: 021.rs

Bleki je bio topla duša rock&rolla koju je oteo još jedan demon razljuđenosti

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

45 Shares
Share via
Copy link