Kristijan-Golubovic-izlozba
Vesti Novi Sad

Kristijan Golubović se Novosađanima predstavio izložbom crteža

Kristijan Golubović je u Klubu za međunarodnu kulturnu razmenu Pelican u Novom Sadu predstavio zbirku svojih crteža. Interesovanje Novosađana i putnika namernika bilo je ogromno, pa Pelican nije bio dovoljno prostran da u istom trenutku primi sve posetioce.

Kristijan-Golubovic-izlozba

Najbrojnija publika bili su mnladi, ali je bilo i starijih od 60 godina. Kristijan je razgovarao sa svakim ko mu je prišao, delio je autograme, a damama je džentlmenski ljubio ruke.

Kristijan-Golubovic-izlozba

On je znatiželjnima prepričavao kako su mu prijatelji s mukom ilegalno u zatvor donosili flomastere, a on je danonoćno slikao. Neki stražari su se, priča Kristijan, šalili da može da crta šta god hoće, samo da ne nacrta vrata kroz koja će da pobegne.

Kristijan-Golubovic-izlozba

Motivi na njegovim crtežima su raznovrsni, od starije do novije srpske istorije, preko hrišćanstva do apsurdnih strahova i nadanja savremenog čoveka.

Kristijan-Golubovic-novi-sa

Kristijan Golubović je višestruko osuđivan i jedini je preživeli protagonista kultnog dokumentarca „Vidimo se u čitulji“, koji su 1994. napravili Aleksandar Knežević i Vojislav Tufegdžić, uz svesrdnu pomoć Janka Baljka. Film je pred javnost izneo priče vodećih likova beogradskog podzemlja, od kojih je većina ubrzo stradala nasilnom smrću.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share