Vesti Novi Sad

Kristijan Golubović se Novosađanima predstavio izložbom crteža

Kristijan Golubović je u Klubu za međunarodnu kulturnu razmenu Pelican u Novom Sadu predstavio zbirku svojih crteža. Interesovanje Novosađana i putnika namernika bilo je ogromno, pa Pelican nije bio dovoljno prostran da u istom trenutku primi sve posetioce.

Kristijan-Golubovic-izlozba

Najbrojnija publika bili su mnladi, ali je bilo i starijih od 60 godina. Kristijan je razgovarao sa svakim ko mu je prišao, delio je autograme, a damama je džentlmenski ljubio ruke.

Kristijan-Golubovic-izlozba

On je znatiželjnima prepričavao kako su mu prijatelji s mukom ilegalno u zatvor donosili flomastere, a on je danonoćno slikao. Neki stražari su se, priča Kristijan, šalili da može da crta šta god hoće, samo da ne nacrta vrata kroz koja će da pobegne.

Kristijan-Golubovic-izlozba

Motivi na njegovim crtežima su raznovrsni, od starije do novije srpske istorije, preko hrišćanstva do apsurdnih strahova i nadanja savremenog čoveka.

Kristijan-Golubovic-novi-sa

Kristijan Golubović je višestruko osuđivan i jedini je preživeli protagonista kultnog dokumentarca „Vidimo se u čitulji“, koji su 1994. napravili Aleksandar Knežević i Vojislav Tufegdžić, uz svesrdnu pomoć Janka Baljka. Film je pred javnost izneo priče vodećih likova beogradskog podzemlja, od kojih je većina ubrzo stradala nasilnom smrću.

PARTNERI SAJTA


188 Shares
188 Shares
Share via
Copy link