posao-muskarac
Izvor: Pixabay ©

Imate li potrebu da se posavetujete sa nekim za koga verujete da može da Vam pruži releventna znanja, iskustva i uvide? Želite li da podelite svoje izazove sa tom osobom i prodiskutujete opcije koje su pred Vama ili dođete do nekih na koje nikada niste ni pomislili? Zanima li Vas životna priča ljudi koje cenite – kako su došli do tačke u kojoj se danas nalaze i kako su prevazilazili prepreke?

„Kreativno mentorstvo” je jedinstveni mentorski program u Srbiji koji pruža mogućnosti za lični i profesionalni razvoj sadašnjih i budućih lidera u kulturi i primenjuje mentorstvo kao metod doživotnog učenja i napredovanja. Treći ciklus programa traje od aprila 2016. do maja 2017. godine i besplatan je za učesnike, zahvaljujući mentorima koji doprinose programu pro-bono, pokroviteljima i partnerima programa.

Gostoprimstvom Galerije Matice Srpske u Novom Sadu će u četvrtak, 11. februara od 18 časova inicijatori i nekadašnji učesnici „Kreativnog mentorstva” predstaviti ovaj program i konkurs za treću generaciju.

Konkurs za učešće traje od 8 – 29. februara 2016. godine i namenjen je sadašnjim i budućim profesionalcima u oblasti kulture iz svih delova Srbije, iz javnog, civilnog ili privatnog sektora, sa dokazanim iskustvom. Kandidati mogu da budu aktivni u različitim poljima kulture, definisane u najširem smislu, koja obuhvata: umetnost, kulturno nasleđe, kreativne industrije, obrazovanje u kulturi i kroz kulturu, menadžment i produkciju u kulturi, istraživanja u oblasti kulture, aktivizam kroz umetnost i kulturu, medije i komunikacije vezane za kulturu i dr.

U programu su već učestvovali Tanja Gavrilović iz Francuskog instituta Novi Sad; Nataša Bulut iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture; Lidija Milašinović, direktorka Narodnog muzeja u Kikindi; Goran Tomka, predavač na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu; Ivana Anđelković, osnivač co – working prostora „Pionirska” u Novom Sadu; Dragana Kojičić, Centar za zemljanu arhitekturu. Među 50 mentora programa bili su profesionalci koji žive i/ili rade u Novom Sadu Mia David, predavač na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, Slobodan Šušnjević, Kritična masa i Hugo Van Veghel, predsedavajući Belgijsko – srpske poslovne asocijacije.

Prisustvo je potrebno najaviti na [email protected] Konkurs i formular za prijavu možete preuzeti sa www.kreativnomentorstvo.com.

Program preporučuju nekadašnji direktor British Concila Tony O`Brien, ambasador Švedske u Beogradu Krister Asp i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin.

Dosadašnji pokrovitelji programa su Headley Trust, kompanije SBB, MEDICON i Titan Cementara Kosjerić, Ambasada Švedske, Švedski institut i Ministarstvo kulture, i partneri British Council, Terrapanonica, Unfold Transformation, Gi Group HR Solutions, štamparija Vizartis, Nova Iskra, UK Parobrod i Mikser.

Više zanimljivih događaja potražite ovde

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here