Galerija-Matice-srpske-radionice
Facebook Galerija Matice srpske
Dogadjaji Radionice

Kreativne radionice za decu u Galeriji Matice

Četvrta kreativna radionica za decu u okviru izložbe Jedna francuska epizoda Save Šumanovića „Sa mamom u Luvru…“ održava se u subotu 16. aprila od 11 do 12.30 sati u Galeriji Matice srpske. Mališani će ovaj put otvoriti vrata jednog velikog muzeja i dobiti priliku da prošire svoja znanja o muzejima i galerijama.

Naučiće koja se slavna umetnička dela čuvaju među zidovima nekadašnjeg dvorca „Luvr“ i upoznati se sa umetnicima koji su ih stvorili. Takođe, saznaće da je Sava često odlazio u ovaj muzej i tražio inspiraciju među starim majstorima, kao i o njegovoj „specijalnoj“ poseti kada je prvi put odveo svoju majku u Luvr. Na kraju radionice, deca će se poistovetiti sa pričom i prikazati sebe zajedno sa roditeljima u prostoru ovog velikog muzeja.  U kreativnom delu radionica mališani će prikazati po jednu epizodu iz života slikara i na kraju dobiti svoju malu slikovnicu o Savi Šumanoviću.

Najavu za NOMUS potražite ovde.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share