pijani-brod-sava-sumanovic-galerija-slika-sava-sumanovic
savasumanovic.com
Dogadjaji Radionice

Kreativna radionica za decu u Galeriji Matice srpske

Ciklus kreativnih radionica za decu u Galeriji Matice srpske nastavlja se i ove subote 23. aprila od 11 do 12.30 sati. Ciklus kreativnih radionica za decu u okviru izložbe Jedna francuska epizoda Save Šumanovića posvećen je slikaru Savi Šumanoviću, njegovim putovanjima u Pariz i zanimljivim avanturama koje je tamo doživeo.

Kroz nekoliko epizoda iz Savinog života, deca uče ko je bio ovaj slikar, kako je provodio vreme u Parizu i istovremeno upoznati francusku kulturu i umetnost prve polovine XX veka. U kreativnom delu radionica mališani će prikazati po jednu epizodu iz života slikara i na kraju dobiti svoju malu slikovnicu o Savi Šumanoviću.

Posle pariskih avantura, posetioci radionice će se pričom zajedno sa Savom vratiti u njegov rodni Šid. Mališani će saznati kako je nakon svih mogućnosti i doživljaja koje je nudio veliki grad, slikar pronašao inspiraciju u svom rodnom kraju, u prirodi i seoskoj idili.

– Pričaćemo kako je publika prihvatila njegove slike kada se vratio iz Pariza i kako je pozitivna i negativna kritika uticala na njega. Ovo će biti povod da pričamo kako kritika može da utiče na naša osećanja i kako treba da je prihvatimo. Poslednju stranu svoje slikovnice ispunićemo šidskim pejzažem sa kućom Save Šumanovića – najavljuju iz Galerije Matice srpske.

Najavu izložbe Muzeja savremene umetnosti Vojvodine pročitajte ovde.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share Follow Tweet Share Share