Galerija-Matice-srpske-radionice
Facebook Galerija Matice srpske
Dogadjaji Radionice

Kreativna radionica za decu u Galeriji Matice srpske

Kreativna radionica za decu Otkrij svoje „Muzejsko čulo“ održava se u subotu 14. maja od 11 do 12.30 sati u Galeriji Matice srpske. Ciklus kreativnih radionica u maju posvećen je izložbi „Od privatnog ka javnom. Umetnička kolekcija kompanije Tarkett“, a deci će biti predstavljena umetnička kolekcija koju čine slike i skulpture moderne umetnosti i ikone od 17. do 19. veka.

Na radionici će mališani uz pomoć mašte saznati kakvi nam zvuci i mirisi stižu sa slika planinskih predela i sa skulptura životinja. Otkriće kako mogu da gledanjem umetničkog dela osete ukus ili dodir. Uz odgovarajuće usmeravanje njihove pažnje na određene pojave na umetničkim delima, deca će probuditi sva svoja čula i doživeti umetnost na nov i drugačiji način. Tako će kroz radionicu razviti još jedno čulo – „muzejsko čulo“ koje će u kreativnom delu nacrtati onako kako ga zamišljaju.

Radionice su namenjene deci uzrasta od 5 do 11 godina, a cena ulaznice je 150 dinara.

Posetite muzejsku manifestaciju 10 dana od 10 do 10.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share