vrtici-u-novom-sadu
Izvor: wikimedia.org
Radionice

Kreativna radionica Nedeljni ručak uz zeleni stručak

Nakon zimskog raspusta, Galerija Matice srpske nastavlja sa realizacijom kreativnih radionica za decu subotom u okviru edukativnog programa Oseti umetnost. Doživljavanje umetničkih dela putem čula. Radionice u januaru su posvećene likovnoj temi mrtve prirode. Ciklus radionica pod nazivom Trpeza moja – bogatstvo ukusa, šarenilo boja sastoji se od tri radionice u okviru kojih će mališani, inspirisani delima iz stalne postavke Galerije imati priliku da pomoću mašte upotrebe čulo mirisa i ukusa prilikom doživljavanja umetničkih dela. Ciklus počinje u subotu, 23. januara u 11h.

Posmatrajući mrtve prirode koje prikazuju trpezu, razgovaraćemo o mirisima koji dolaze sa slika i ukusima koje možemo da probudimo posmatrajući ih. Deca će biti podstaknuta da razmišnjaju o sopstvenoj ishrani i izgrade dobre navike i svest o važnosti zdrave ishrane. Na radionici Nedeljni ručak uz zeleni stručak mališani će razgovarati o obroku kojem se često posvećuje najviše pažnje – ručku. Saznaćemo koliko se međusobno razlikuju naše navike i šta za svakoga od nas predstavlja ručak.

Razgovaraćemo o važnosti ručka kao trenutka kada je porodica na okupu, kao i o razlici između nedeljnog ručka i ručka drugim danima. Posmatrajući sliku Katarine Ivanović Starica se moli pred obed pričaćemo o razlikama između ručka nekad i sad, o običajima i zahvalnosti koju ljudi osećaju za svoj obrok. Naučićemo šta je to bonton i kakva pravila ponašanja važe prilikom obeda. U kreativnom delu mališani će osmisliti i napraviti sopstvenu trpezu u tehnici kolaža.

Radionice se održavaju svake subote od 11.00 do 12.30 sati, a namenjene su deci uzrasta od 5 do 11 godina. U kreiranje i realizaciju radionica uključen je stručni tim: kustosiedukatori, saradnici iz oblasti pedagogije i studenti pedagogije sa Odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Za više informacija možete se obratiti Miroslavi Žarkov na 0214899014 i Jeleni Ognjanović na 0214899018 ili na [email protected]

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share