Magazin Srbija

Novi simbol grada: U Kosovskoj Mitrovici oslikan Novakov mural dok ljubi pehar sa Rolan Garosa

djokovic-mural-kosovska-mit
Foto: Telegraf/Privatna arhiva

Deportacija Novaka Đokovića iz Australije mogla bi da signalizira buduće poteškoće sa kojima će se naš šampion susretati u nastojanju da osvoji rekordnu 21. tenisku grend slem titulu.

Svi smo ostali zapanjeni. Australija mu je bila zao i loš domaćin, razbesnela je i ujedno rastužila sve nas, ali osmeh na lice iz dana u dan Novaku vraćaju njegovi obožavaoci i poštovaoci širom sveta.

Poslednjih dana svedoci smo ogromne podrške za Noleta koje dolaze sa svih strana sveta, možda su najjače one iz Južne Amerike, Ekvadora, danas iz Argentine. Ali, sve poruke su jednako emotivne i važne, kao i još jedna – koja stiže iz Kosovske Mitrovice.

Na jednoj od zgrada u ovom srpskom gradu na Kosovu, osvanuo je mural sa Novakovim likom dok grli pehar sa Rolan Garosa.

Sjajan umetnički rad nama nepoznatog autora, očigledno velikog ljubitelja lika i dela našeg asa.

Nema sumnje da su pred Novakom veliki izazovi, a ljudi iznova u njemu pronalaze inspiraciju kako bi najbolji teniser sveta osetio koliku podršku ima.

Koliko on sa druge strane motiviše ljude upravo pokazuje i ovaj rad.

U Novaka ne sumnjamo. Verujemo da će bez obzira na prepreke a na krilima te podrške, osvojiti i 21. grend slem koji će ga i definitivno zacementirati kao najvećeg i najboljeg tenisera svih vremena i zapušiti usta svim kritičarima – a nas obradovati pred svedočanstvom da je ovako mala zemlja iznedrila šampiona bez premca, te sa ponosom istaći da smo sunarodnici i savremenici jednog takvog velikana kao što je Novak Đoković.

Izvor: Telegraf.rs

Sud Australije objavio sve razloge odluke o deportaciji Đokovića

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

65 Shares
Share via
Copy link