Magazin

Korona može biti u spermi, ali i neki novi Vučić – što je mnogo opasnije od kovida

vakcinacija vucic slika
Printscreen

Sa početkom nove školske godine za decu otpočela je i nova kovid godina za roditelje i sve ostale kategorije stanovništva. Završili su se godišnji odmori, vraćamo se starim obavezama, ali i informacionom bombardovanju o opasnostima kojima prete novi sojevi.

Možemo umreti ili preživeti, otprilike toliko je jasno prosečnom građaninu kada ga upitate o koronavirusu. Dok Vučićević ispod šatora ispraća sina u vojsku i ne širi koronu, deca u maskama otpevaše himnu u tu čast.

Ponovo se pojavila i prošlogodišnja priča o sterilitetu koji ovaj virus može izazvati, ali tvrde medicinari da nema dokaza kako istu posledicu može izazvati i neka od odobrenih vakcina. U toku je treći vakcinalni snošaj, ko se odluči da nastavi sa praćenjem kontradiktornih uputstava, međutim preteško je više razlučiti gde je istina i da li je preživela ispod tolikog pepela koji je ostao iza od poverenja.

Pored naših virusologa i epidemiologa, preneta je izjava i hrvatske prof. dr Alemke Markotić, direktorke Klinike za infektivne bolesti „Dr Fran Mihaljević“, koja tvrdi da se koronavirus može pronaći i u muškim reproduktivnim organima.

–  Pokrenućemo projekat praćenja muškog i ženskog reproduktivnog zdravlja. Vidi se da infekcija može značajno uticati na smrt ploda i na prerano rođenje i na kasnije posledice. Trudnice češće završavaju na intenzivnoj, deca isto češće na neonatološkim odelenjima. Kod muškaraca je primećeno da se virus može naći u testisima i ejakulatu – kazala je dr Markotić, te dodala da vakcinacija ne šteti i ne utiče loše na reproduktivne organe.

– U isto vreme dosad dostupne studije kod cepljenih ne pokazuje ništa od toga i strašno je da takve neistine izlaze u javnost. Nema nikakvih pokazatelja da cepivo utiče na sterilnost, ali bolest utiče na reproduktivno zdravlje – kazala je prof. dr Alemka Markotić uz napomenu da će, kako sada stvari stoje, vakcinacija jednom godišnje biti neophodna.

Podizanje opšte histerije zbog nula zarez nešto preminulih od ukupnog broja zaraženih može dovesti do toga da se poveća broj slučajeva smrti zbog kovida, a ne od njega samog.

Šta ukoliko agresivne takozvane provakserke naprave odmazdu prema zaraženim muškarcima koji su im putem sperme preneli zarazu koronavirusom?

Posle tripera, HIVa i svih mogućih zaraznih i polnih oboljenja, sada je akcenat bačen na prenosivost koronavirusa seksualnim putem. Da li se ovo odnosi samo na snošaj unutar druge osobe ili pak na neku spolja vidljivu manifestaciju orgazma nije najjasnije iz njenih reči.

Šta ukoliko oboleli muškarac svojim zaraženim semenom oplodi žensku osobu (poslednji put kada sam proveravao još uvek su samo žene mogle biti oplođene)? Da li je to zločin ili kako bi se taj incident mogao okarakterisati u novoj normalnosti?

Ima toliko novih pitanja vezano za ovu temu, ali jedno me baš poprilično uznemirava. Toliko je različitih zaraza, bolesti koje mi muškarci možemo preneti ženama, međutim ono što je zaista najgore je zašto niko ne razmisli o potencijalnim srazmerama društvene katastrofe ukoliko se iz ljubavnog zanosa ne izrodi mala Korona ili maleni Kovid, već neki zlotvor koji će u bliskoj budućnosti psihički silovati i maltretirati čitav jedan narod ili možda čitav svet?

Neki Hitler takođe je začet, Himler, Gebels, Staljin, Napoleon, Buš stariji i mlađi, Klinton, Milošević, Aleksandar…

Kakva to opasnost koja dolazi iz muških testisa je smrtonosnija po svet i društvo? Koronavirus ili jedan ambiciozni spermatozoid koji je pobedio na oploditeljskim izborima za najbržeg spermića, a koji sutra može lagati, manipulisati, prodati, izdati ili hapsiti i prebijati sopstveni narod?

Da li je za našu zajednicu opasniji koronarno rizičan seks ili seks koji će dovesti do trudnoće i kasnijeg rađanja diktatora sa pasioniranom strašću za moći i vlašću?

Neko bi rekao da se od virusa možemo zaštiti kondomom, seksom bez razmena poljubaca, dakle potpunim otuđenjem, dok narod sam bira vođu koji će ga jebavati. To vam je valjda ta demokratija u novoj normalnosti.

Šekler: Kineska vakcina najotpornija na nove sojeve virusa, iako sporije razvija imunitet

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
1.8K Shares
1.8K Shares
Share via
Copy link