Beograd

Korisni saveti za iznajmljivanje apartmana u Beogradu

Saznaj kako bezbedno iznajmiti apartman i koji to saveti za iznajmljivanje apartmana u Beogradu ti mogu pomoći da odabereš pravi smeštaj za sebe.

Kako biste izvukli maksimum iz svoje posete Beogradu, spremili smo za vas najbitnije savete za iznajmljivanje apartmana u Beogradu. Pogledajte na šta treba obratiti pažnju kada tražite smeštaj u Beogradu.

Znamo da traženje smeštaja uopšte nije lak posao, pogotovo u velikim gradovima. Ipak, smeštaj može uticati na celokupni doživljaj tokom posete. Ukoliko napravite loš izbor, to će znatno umanjiti sve ono lepo što ste videli i osetili tokom svog putovanja ili boravka u gradu. Zato su baš ovi saveti za smeštaj koji nude apartmani u Beogradu veoma važni!

#1 Uslovi iznajmljivanja apartmana

Kada se odlučite da smeštaj u Beogradu potražite u apartmanima, bitno je da znate kakva je celokupna procedura oko iznajmljivanja. Nezavisno od toga da li apartmane tražite onlajn ili preko oglasa.

Svakako je bolja opcija koristiti internet sajtove, jer možete tačno da vidite šta dobijate tj. imate bolji pregled enterijera i realnog sadržaja u apartmanu. Možete da vidite kakva je kuhinja, spavaća soba, kupatilo… Trebalo bi da se informišete da li se vrši potpisivanje nekakvog ugovora, kada se vrši primopredaja ključeva, kako se sprovodi plaćanje, da li se plaća depozit…

Potražite sajt za opciju komentara i pogledajte da li postoje komentari prethodnih zakupaca. Obratite pažnju na sve slike i ostale informacije iz oglasa, kako nakon dolaska u apartman ne bi bilo neprijatnih iznenađenja.

#2 Lokacija smeštaja

beograd-ulica-grad
Izvor: skyscraper.com

Lokacija apartmana može znatno uticati na cenu. Zato razmislite koliko vam je bitno da se nalazite u određenom delu grada. Npr. ako posećujete prijatelje koji žive na periferiji, ne morate da iznajmljute apartman u strogom centru Beograda. Ukoliko u Beograd dolazite zbog provoda, svakako bi vam više odgovaralo da ste bliže centru dešavanja.

Osim ,,zone’’ u kojoj se apartman nalazi, istražite kakva je okolina apartmana. Ako se apartman nalazi na periferiji, ne znači da ne možete stići brzo do centra automobilom, pa čak i autobusom. Pride, izgled Beograda na periferiji vas može oduvati, pogotovo u zimskim mesecima!

Dakle, obavezno proverite i koliko su stanice autobusa blizu i koliko često idu autobusi linije koja tu prolazi. Ove informacije se lako pronalaze, a mogu vam uštedeti dosta vremena i energije.

Ukoliko ne želite da samostalno spremate svoj obrok, lokacija kvalitetnih restorana u Beogradu mogu biti važna stavka koju želite da proverite prilikom iznajmljivanja apartmana.

#3 Parkiranje

Za one koji u Beograd dolaze svojim automobilom, ili pak koriste usluge neke agencije za iznajmljivanje automobila, jedna od bitnih stavki je parking. Možda mislite da ćete uštedeti na vremenu ako iznajmite apartman bliže centru, ali ako apartman nema obezbeđen parking, vrlo je verovatno da ćete dosta vremena izgubiti na traženju parking mesta.

Apartmani na periferiji Beograda obično imaju dvorište u kojem možete da parkirate svoj automobil, a možete se raspitati kakvi su putevi u okolini.

beogradske-ulice, grad, prestonica, glavni-grad-srbije
Izvor: wikimedia.org

#4 Poslovne mogućnosti

Ukoliko dolazite poslovno, možda vam je jako važno da obavljate posao iz apartmana. U tom slučaju vam je neophodna internet konekcija, kao i dovoljno prostora za rad. Za razliku od hotela, apartmani po pravilu imaju više prostora, pa samim tim možete da radite produktivnije.

Ako iznajmite veći apartman, imaćete i trpezariju u kojoj možete da obavljate sastanke. Takođe je pogodno ako vas ima više, da drugi mogu da spavaju u sobi dok vi imate sastanak. Ipak, birajte provereno ugodan i privatan apartman, ne biste li izbegli bučne i one „prave Beograđane„. 

#5 Specijalni uslovi

Ako vas zanimaju luksuzni apartmani u Beogradu, posebno obratite pažnju na detalje koji pružaju osećaj luksuza, poput đakuzija u kupatilu. Kada tražite apartman preko interneta, uglavnom možete da vidite detaljno kako izgleda enterijer i da prema tome procenite da li je apartman luksuzan ili ne.

Možda dolazite u Beograd zbog nekog sportskog takmičenja ili učešća na muzičkoj manifestaciji, u tom slučaju bi vam odgovaralo da u blizini imate mesto gde možete da trenirate ili neku muzičku školu gde bi mogli da vežbate sviranje.

Ako morate sami da spremate hranu (ili želite), neophodno vam je da u apartmanu imate kuhinjske aparate i posuđe. Ne samo da ćete uštedeti spremanjem hrane, već za razliku od hotela možete koristiti i frižider.

Nevezano od razloga zbog kojeg posećujete Beograd, odvojite dovoljno vremena za istraživanje. Uz dobru informisanost uštedećete dosta vremena i energije. Vreme koje ćete moći da iskoristite za posetu ovom prelepom gradu, tako da se definitivno isplati.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share via
Copy link