Magazin Novi Sad Srbija

Saslušanje pretučenog Miljana M. (28) otkazano: Kontićeva odbrana traži izuzeće tužilaca zbog sumnje u pristrasnost

Istražni postupak protiv batinaša Ivana Kontića (30), koji se terete za pokušaj ubistva, O. L. (30) osumnjičenog za učestvovanje u tuči i L.V. (38) osumnjičenog da je pomogao učiniocu nakon počinjenog krivičnog dela obustavljen je pošto su advokati odbrane tražili izuzeće tužilaca zbog sumnje u pristrastnost. Saslušanje Miljana M. (28), koga je Ivan Kontić zverski pretukao 24. avgusta u Jevrejskoj ulici, je otkazano.

Zahtev za izuzeće zamenika Višeg, Apelacionog i Republičkog javnog tužioca podneo je advokat Dejan Bugarski koji brani prvookrivljenog Ivana Kontića (30) iz Nikšića, koji je u bekstvu. Izuzeće su tražili i advokati Goran Karadarević, Petar Cvetković, Gvozden Grgur, koji brane pritvorene O. L. (30) iz Novog Sada, osumnjičenog za učestvovanje u tuči, i L. V. (38), osumnjičenog da je pomogao učiniocu nakon počinjenog krivičnog dela, prenosi 021.rs.

Grgur je naveo za Dnevnik da razloga za izuzeće tužilaca ima više i da ne bi želeo da detaljiše, ali da svakako smatra da se radi o kršenju prava na odbranu i prava na pravično suđenje. Slično je rekao i advokat Karadarević, rekavši da je izuzeća tražio zbog sumnje u pristrasnost.

“Ovo krivično delo je prvo pravilno kvalifikovano kao teška telesna povreda, a onda je, bez posebnih i novih činjenica i dokaza, prekvalifikovano u pokušaj ubistva. Taj predlog podržale su i kolege sa kojima branim dvojicu osumnjičenih”, izjavio je Karadarević za Novosti.

Zbog zahteva avokata u Višem tužilaštvu u četvrtak nije održano saslušanje oštećenog M. M. (28), koje je trebalo da se održi i na kome je trebalo da javnom tužiocu da izjavu o tome šta se desilo. Ni oštećeni, kao ni njegov advokat Miloš Paligović, nisu davali izjave.

Dnevnik navodi i da su saznali da se protiv oštećenog M. M. u Osnovnom javnom tužilaštvu vodi postupak zbog krivičnog dela napada na službeno lice u Novom Sadu, pri obavljanju poslova bezbednosti.

Podsetimo da je Kontić, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva, u bekstvu od 12. septembra, kada je policija raspisala potragu za njim, nakon što je u javnost preko društvenih mreža dospeo video snimak brutalnog prebijanja koje se desilo ispred kladionice MaxBet u Jevrejskoj ulici. Koliko je poznato, i napadač i žrtva su radili u toj kompaniji.

Do sada je ustanovljeno da su oštećenom nanete teške telesne povrede u vidu preloma ruku i da nije odmah sarađivao s istražnim organima, jer nije dao izjavu i da je preko advokata 2. septembra podneo krivičnu prijavu.

Takođe, otkrilo se i to da su policija i tužilaštva pokazali čudnu nekoordinisanost u radu, koja je rezultirala time da je Kontić 8. septembra bio u tužilaštvu, kako bi platio kaznu zbog ranijeg dela iz 2018. godine za ugrožavanje sigurnosti.

Rebić priznao da je bilo propusta u slučaju Kontić: Policajci traljavo radili posao

63 Shares
Share via
Copy link