Koncerti

Koncerti u Novom Sadu koji su obeležili 2015. godinu

U toku prethodne godine, imali smo priliku da uživamo u odličnom muzičkom programu u Novom Sadu. Bilo je tu od svega po malo, od narodnjaka, zabavnjaka, tehno žurki i rokenrola. Ovo je naš odabir koncerata koji su obeležili godinu koja je sada već iza nas.

Zdravko Čolić

Jedna od najvećih legendi na prostoru bivše Jugoslavije, Zdravko Čolić za kraj godine priredio je Novosađanima pravi spektakl na Spensu. Hitovi su se nizali jedan za drugim, a Čola je uspevao da zagreje srce publike koja je puna 3 sata pevala zajedno sa njim. Svi koji su bili, znaju kako je bilo 26. decembra na Spensu, a oni koji nisu, moraće sačekati sledeću priliku da nam Čola navrati, što će nadamo se biti uskoro.

zdravko-colic-koncert
Privatrna arhiva

Srpska nova godina

Na dočeku za srpsku Novu godinu, na Trgu je pevala Svetlana Ceca Ražnatović. Ovo je koncert kojim mo otpočeki 2015. godinu, i na kojem je sigurno bilo najviše ljudi. Trg ispred Gradske kuće u Novom Sadu bio je prepun, a gužva je bila u duž cele Zmaj Jovine ulice. Ipak, Nova godina dočekana je uz osmeh, Cecine hitove i dobru atmosferu koji će svi koji su bili sigurno pamtiti.

Exit

Jul je mesec kada Novi Sad postaje centar Evrope,  a najveće svetske zvezde muzičke scene dolaze upravo u naš grad. Tako je bilo i u 2015. godini kada se na Tvrđavi oborio rekord po broju publike, kada je pala prosidba na bini, kada su svetski DJ-evi držali Novosađane i goste budnim do ranih jutarnjih sati. Na Petrovaradinskoj tvrđavi u toku jedne večeri bilo je 52.000 ljudi. a nadamo se da će ove godine i ovaj rekord biti srušen.

Green Love

Žurke na Spensu postaju sve popularnije među mlađim Novosađanima, a ove zime uživali smo u 2 odlične žurke na Spensu. Prva je bila 17. oktobra, druga 4. decembra. Đuskalo se na Spensu do ranih jutarnjih sati uz Jay Lumena, Marka Nastića, Nastiu i  Leu Dobričić. Ove godine organizatori najavljuju još bolji provod koji s nestrpljenjem očekujemo.

zurka-koncert-provod
Izvor: Green love

Koncert godine

Ova lista ne bi bila potpuna bez koncerta godine, koji je najveći rokenrol koncert u regionu. Hladno pivo, Goblini, Partibrejkersi, Artan Lili, Darkwood dub, Ničim izazvan, Piknik, Orthodox Celts, Ritam nereda i Mortal Kombat bendovi su koji su nastupili na ovogodišnjem 16. Koncertu godine, u subotu 12. decembra. Ovo je tradicionalna manifestacija gde nastupaju najpoznatije grupe iz regiona.

S.A.R.S

Drugog dana Regionalnog sajma omladinskog turizma Youth Faira, koji je održan u julu, na Trgu slobode nastupila je popularna grupa S.A.R.S. U toploj letnjoj večeri uživali su i mladi i stari, a uz S.A.R.S i pesmu Lutka koja je oduševila sve prisutne, uživalo se do kasno u noć.

Pročitajte intervju sa S.A.R.S -om

 

Avatar

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link