duo-gitara-klub-zrno
Izvor: Klub zrno
Dogadjaji Koncerti

Koncert Zorana Krajišnika u Gradskoj kući

U okviru ciklusa „Paviljon muzike“ Zoran Krajišnik održaće koncert u Svečanoj sali Gradske kuće u četvrtak 12. maja u 20 časova. Na programu je Izbor renesansnih komada Dovlanda, Bahova Sonata br. 2 za violinu solo, Mertzova Elegija, Invierno porteno Piacole, Ramirezov Alfonsina y el mar i Cielo abierto od Sinesija.

Sa samo 16 godina gitarista Zoran Krajišnik snimio je svoju prvu samostalnu LP ploču za sarajevski Diskoton. Prve poduke iz gitare dobio je u Sarajevu. Diplomirao je i završio magistarske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a pohađao je majstorske kurseve kod čuvenih pedagoga i umetnika. Od 1996. do 1998. godine bio je student prestižne Solist-klase prof.  Triera na Royal Danish Music Conservatory u Kopenhagenu (Danska).

Dobitnik je nagrada na brojnim takmičenjima i festivalima, a nastupao je kao solista, ili sa simfonijskim orkestrima širom zemlje i sveta. Snimio je CD u produkciji Swiss Records Company, CD Alba del Dia sa flautistkinjom Laurom Levai Aksin, solistički CD Horizonti i CD  Ben ritmato e deciso  sa klarinetistom Aleksandrom Tasićem, sa kojim svira u duu od 2007. godine. Zoran Krajišnik je redovni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Banja Luci. Pokretač je GuitarFesta-a u Banja Luci i jedan je od osnivača Asocijacije gitarista Srbije.

Posetite „Art Exclusive“ sa Jugoslavom Vlahovićem.

 

Luftika
Ivana Vukovac

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow