duo-gitara-klub-zrno
Izvor: Klub zrno
Dogadjaji Koncerti

Koncert Zorana Krajišnika u Gradskoj kući

U okviru ciklusa „Paviljon muzike“ Zoran Krajišnik održaće koncert u Svečanoj sali Gradske kuće u četvrtak 12. maja u 20 časova. Na programu je Izbor renesansnih komada Dovlanda, Bahova Sonata br. 2 za violinu solo, Mertzova Elegija, Invierno porteno Piacole, Ramirezov Alfonsina y el mar i Cielo abierto od Sinesija.

Sa samo 16 godina gitarista Zoran Krajišnik snimio je svoju prvu samostalnu LP ploču za sarajevski Diskoton. Prve poduke iz gitare dobio je u Sarajevu. Diplomirao je i završio magistarske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a pohađao je majstorske kurseve kod čuvenih pedagoga i umetnika. Od 1996. do 1998. godine bio je student prestižne Solist-klase prof.  Triera na Royal Danish Music Conservatory u Kopenhagenu (Danska).

Dobitnik je nagrada na brojnim takmičenjima i festivalima, a nastupao je kao solista, ili sa simfonijskim orkestrima širom zemlje i sveta. Snimio je CD u produkciji Swiss Records Company, CD Alba del Dia sa flautistkinjom Laurom Levai Aksin, solistički CD Horizonti i CD  Ben ritmato e deciso  sa klarinetistom Aleksandrom Tasićem, sa kojim svira u duu od 2007. godine. Zoran Krajišnik je redovni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Banja Luci. Pokretač je GuitarFesta-a u Banja Luci i jedan je od osnivača Asocijacije gitarista Srbije.

Posetite „Art Exclusive“ sa Jugoslavom Vlahovićem.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Ivana Vukovac

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share