Dogadjaji Koncerti

Koncert “Svirati s lakoćom” na Brodu Zeppelin

Koncert polaznika i profesora kurseva za obou, flautu, fagot i kamernu muziku pod nazivom “Svirati s lakoćom” održava se u subotu 20. avgusta od 20 sati na Brodu Zeppelin (Kej žrtava racije). Ulaz je slobodan.

“Svirati s lakoćom” je nov i inovativan projekat za mlade koji su na putu muzičke profesije, a koji se odvija na Andrevlju, od 14. do 21. avgusta. Pored instrumentalnih kurseva za obou, flautu, fagot i kamernu muziku u projekat je uključen i Kamp muzičkog zdravlja, u okviru koga se uče i primenjuju Aleksanderova tehnika, joga za muzičare, pokret kao izraz kroz metodu “Pokret 5Ritmova” i psihološke radionice. Sve radionice vode certifikovani instruktori, koji su se internacionalno usavršavali i edukovali i imaju višegodišnje iskustvo u radu.

Profesori instrumentalnih kurseva “Svirati s lakoćom” su vodeći solisti i profesori s područja bivše Jugoslavije i Balkana, koji su aktivni po celom svetu. Među njima su: Matej Zupan (SLO)- flauta; Sanja Romić (SRB/ SLO)- oboa; Žarko Perišić (CRO)- fagot. Instruktori Kampa muzčkog zdravlja su: Natalija Jović (Aleksanderova tehnika), Milica Zorić – Joga Savez Srbije, Sandra Dimitrijević – Pokret 5Ritmova. Psihološke radionice vodi odbojkaš, psiholog i licencirani sportski “coach” Andrija Gerić. U okviru kampa su predstavljeni i izloženi radovi našeg slikara, Milana Minje Nikolčina, čije je stvaralaštvo inspirisano muzikom.

Još dešavanja potražite ovde

 

Avatar

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link