Dogadjaji Koncerti

Koncert profesora muzike u Gradskoj kući

Sopran Milica Stojadinović sa Akademije umetnosti u Novom Sadu uz klavirsku pratnju Silvana Zabeoa (Italija, Konzervatorijum „Đuzepe Tartini“ u Trstu) održaće koncert u četvrtak 24. marta u 20 sati u Svečanoj sali Gradske kuće. Na programu su dela Biničkog, Milojevića, Konjovića, Rahmanjinova, Tostija i Pučinija.

Silvano Zabeo (1964) predaje klavirsku pratnju na Konzervatorijumu “Đuzepe Tartini” u Trstu. U svojoj bogatoj karijeri radio je u Operi u Monte Karlu, pozorištu “La Feniće” u Veneciji, pozorištu “Verdi” u Trstu i u Bavarskoj državnoj operi u Minhenu.

Milica Stojadinović je redovni profesor i šef Katedre za solo pevanje na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu. Gostovala je u svim većim gradovima Srbije, kao i u inostranstvu: Pariz, London, Beč, Rostov na Donu, Budimpešta, Atina, Temišvar, Skopje, Crna Gora. Nastupala je sa najkvalitetnijim orkestrima – Rostovska filharmonija, Beogradska filharmonija, Simfonijski orkestar RTS, Beogradska simfonijeta, Filharmonijski orkestar Vojske Jugoslavije, Novosadski kamerni orkestar, kao i sa našim najeminentnijim dirigentima. Ostvarila je uspešne nastupe na mnogobrojnim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Još koncerata potražite ovde.

Share via
Copy link