Koncerti

Koncert kontrabasa i klavira

Koncert kontrabasa i klavira održaće se u četvrtak 7. aprila u 20 sati na “Tribini mladih” Kulturnog centra Novog Sada, a nastupiće kontrabasista Aleksandar Miljković i pijanista Dušan Stojanović. U okviru ciklusa “Paviljon muzike” posetioci će moći da čuju Sonatu Henri Eklea, Gardelovu “Por una cabeza”, Dimitreskov “Seljački ples”, Kaprico broj 5 Josipa Novosela, tri komada iz zbirke komada za kontrabas Aleksandra Miljkovića i Sergej Kusevički – Koncert prvi i drugi stav.

aleksandar miljkovic
kcns.org.rs

Aleksandar Miljković je diplomirao kontrabas u Beogradu, a uporedo je studirao i na Švedskoj Kraljevskoj akademiji u Štokholmu, dok je postdiplomske studije nastavio na Konzervatorijumu u Salamanki, Španija. Završio je i umetničku školu  Interlochen Center For The Arts u Mičigenu. Održao je mnogo solističkih koncerata u Srbiji, Hrvatskoj, SAD, Švedskoj, Španiji, a posebno se izdvaja koncert u Beču pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije. Dobitnik je mnogih nagrada. Objavio je Zbirku komada za kontrabas, koja je prodata u više zemalja. Bavi se i komponovanjem.

Pijanista Dušan Stojanović je diplomirao je 2005. godine na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Nakon toga specijalizira u klasi profesora Aleksandra Šandorova na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Usavršava se i pohađa brojne seminare u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je mnogih nagrada, od kojih se ističu Druga nagrada Šopenovog takmičenja u Rimu, Treća nagrada EPTA takmičenja u Beogradu. Muzički saradnik je u SMŠ “Stanković” i angažovan je na različitim muzičkim projektima u okviru škole i van nje.

Još zanimljivih koncerata potražite ovde.

 

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link