Trkulja-Arena-singing-novisad
Izvor: Galetin Agencija
Koncerti

Koncert koji smo dugo čekali: Slobodan Trkulja

Nakon spektakularnog koncerta u Kombank areni pred 10 000 ljudi, gde su se kao gosti pojavili slavna fado diva Mariza, Oleta Adams, Mejsa Kara iz SAD, kao i Baba Mal iz Senegala, Slobodan Trkulja & Balkanopolis pripremaju novi muzički spektakl, ovaj put u Novom Sadu, na SPENSu 27. novembra!

Veliki koncert koji je novosadska publika dugo čekala nosi naziv ,,Balkanopolis & prijatelji’’, a specijalni gost na koncertu biće Frejžer Fifild, gajdaš iz Škotske, pripadnik nove generacije muzičara iz Britanije, koji, poput Trkulje, pomera granice u izvođenju tradicionalne muzike.

Arena-Trkulja-&-Guta-B&W-novisad
Izvor: Agencija Galetin

– Srećan sam što napokon organizujemo veliki koncert u našem gradu, u mestu gde je Balkanopolis nastao i imao prvi svoj koncert pre tačno 18 godina. U međuvremenu smo proputovali svet, svirali pred publikom na svim meridijanima i predstavljali srpsku kulturu… Predivan je osećaj vratiti se kući i svirati pred sugrađanima. Pripremili smo Novosađanima sjajna iznenađenja – rekao je Slobodan Trkulja povodom velikog novosadskog koncerta.

Slobodan Trkulja je pevač, kompozitor i virtuoz neviđenog kalibra. Njegov zvonak glas i specifično pevanje osvajaju publiku širom sveta. Pored ”čupave” frizure poznat je i po sviranju više od petnaest različitih instrumenata – gajde, tambure i gitare, klavir, frule, kaval, jermenski duduk pored klarineta, saksofona, flaute i mnogih drugih. Svetski mediji ga opisuju kao ”Najlepši muški glas Balkana’’ i ,,Srpski genije“. Skoro dve decenije je aktivan na svetskoj muzičkoj sceni. Od samog početka, 1997. godine, Trkulja & Balkanopolis stvorili su jedinstvenu muziku zasnovanu na rok i orkestarskoj muzici, tradicionalnom zvuku Srbije i Balkana i pravoslavnom pojanju, čime su započeli novi talas u muzici na ovim prostorima.

Koncert ,,Balkanopolis & prijatelji“ premijerno je izveden u Beogradu pred 10 000 ljudi. Novosađane očekuje nastup pun emocija, sjajne muzike i brojnih iznenađenja. Grad Novi Sad podržao je ovaj koncert kao događaj od velike kulturne važnosti.

Ulaznice za novosadski koncert već su u prodaji i mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima i na blagajni SPENSa. Cena ulaznica za parter iznosi 1.200 dinara, a za tribine 1.600 dinara.

Luftika
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow