Dogadjaji

Koncert Crvene jabuke u Novom Sadu

Koncert “Crvene jabuke” održaće se 19. marta 2017. godine u Srpskom narodnom pozorištu sa početkom u 20 sati, ulaznice su u prodaji od 14. februara na blagajni SNP-a.

– Na koncertu neće biti spiska pesama, jer će pesme birati po osećaju – rekao je Dražen Žerić iz “Crvene jabuke” i dodao da mu je drago što su dobili novu publiku, a novosadsku često pozdravlja na koncertima, poput onog u Makarskoj.

Crvena jabuka je pop grupa koja je u bivšoj Jugoslaviji su bili jedan od najuspešnijih i najproduktivnijih grupa svih vremena.

Nakon jedne godine pauze, grupa je objavila drugi album “Za sve ove godine”, koji se smatrao kao neka vrsta posvete. Činilo se da se grupa raspala, pošto je Ričl bio personifikacija i duša grupe, ali je uspeh drugog albuma ohrabrio preostale članove da nastave kao trio, sa Zlatkom Arslanagićem kao glavnim tekstopiscem, Draženom Žerićem kao pevačem i Darkom Jelčićem na bubnjevima.

jabuka-sirce-voce
Foto: livingtraditionally.com

Početkom 1991. godine snimaju svoj novi album “Nekako s proljeća”. Sa grupom je ponovo Nikša Bratoš koji je radio produkciju i svirao gitaru na ploči zajedno sa novim gitaristom Zoranom Šerbedžijom. Sve pesme napisao je Zlaja Arslanagić, sem pesme Indeksa “Bacila je sve niz reku”, od koje su napravili sopstvenu obradu. Gost na ploči bio je Kemal Monteno u naslovnoj pesmi “Nekako s proljeća”. Album se u prodaji našao na proleće iste godine. Zbog veoma lošeg političkog stanja u Jugoslaviji, grupa nije mogla odraditi promociju albuma na kocertima širom zemlje jer je rat kucao na vrata. Prvi koji napušta Sarajevo je vođa Crvene jabuke Zlatko Arslanagić, koji se seli u London a malo kasnije odlazi za Kanadu, Bane Sauka odlazi za Češku, Dilajla se seli u rodni Metković, Zoka Žerbedžija prelazi u Nemačku, Nikša se seli u Zagreb, a Žera i Cunja ostaju u Sarajevu sve do sredine 1994. godine kada prelaze u Zagreb.

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link