Kolumne

Šta te briga kad je Marija imala seks sa svojim mužem i hoće li joj se telo raspasti?

Marija Mikić
Foto: Printskrin/Instagram

Zapalite me što vas dodatno bombardujem vešću o drugoj trudnoći pevačice Marije Mikić, ali nakon što sam juče pogledala jeziv snimak mame ili “mame” koja šakom tuče svoju ćerku zbog Zoranovog “lepog kur*a” i pročitala da se učenica osmog razreda srušila u školskom dvorištu i umrla, moram da dam samo mali osvrt na pomenutu vest.

Od juče sam saznala za blizu 2.000 seksualnih odnosa raznoraznih žena posle samo mesec dana od trudnoće. Te brane Marijinu i podržavaju je detaljno navodeći kad su se “volele” sa mužem posle porođaja, dok su se druge lešinarski ostrvile na pevačicu plašeći se da čini štetu svom telu jer nije “džaba 40 dana babina”.

Posebno su me zgrozili muškarci, ovoga puta komentarisali su gore od žena tako prostačkim rečnikom iz maloumnog mozga da mi je pripala muka, prekrstila sam se i pomolila za njihove žene, ukoliko ih imaju, jer sudeći po komentarima žena je za njih “rupa” u koju se “trpa”.

Ko vas trpi kod kuće, pere gaće, kuva pasulj sa suvim rebarcima? Ko su te žene da im kažem da vas momentalno ostave.

U situaciji gde su deca svakodnevno žrtve raznih vidova nasilja, nažalost sve češće od strane roditelja, zanima me koga stvarno briga kad je Marija imala seks sa svojim mužem posle porođaja, hoće li joj se telo do 40. raspasti, hoće li moći da podiže dvoje dece sa minimalnom devetomesečnom razlikom,  ko joj je muž i kako se ponaša?

Šta ste uradili za svako dete za koje znate da je žrtva roditeljskog nasilja? Da li se i tu sve svodi na komentare kako biste zapalili mamu ili tatu, odrobijali ih i slično ili vas takve vesti podstaknu da bar malo otupite sa komentarisanjem tuđih života, usemerenju ka sebi, ka tome šta vi možete da pružite svom detetu, kako možete da pomognete tuđoj deci za koju znate da su plava ispod trenerke ili je to nevažno jer je važnije ostaviti komentar šta mislite o trudnom telu pevačice.

Mogu li, dozvolite, da napišem kako su nam deca mučena, frustrirana, pod pritiskom, sluđena, možda ne uvek žrtve fizičkog ali vrlo učestalog psihičkog nasilja koje se može naći i u onome: Kako trojka, majku ti jebem? Jesi ti glup? Mrš u sobu, isti si svoj otac, ja ću te prevaspitati! Do brojnih razvoda, svađa, uvreda kojima su izloženi, a o kojima samo manji procenat još uvek zdravih roditelja vodi računa.

Imaš opciju da pročitaš tri stranice o roditeljstvu, ali ti biraš da napišeš Mariji da će se raspasti do 40.

Imaš opciju da sedneš sa detetom i poigraš se ili razgovaraš, da budeš tata, ali ti uzmeš da napišeš da neko ima “rupu koja se puni”, a kući ti sedi žensko dete i supruga ( a ne mora niko ni da sedi, svakako si jadnik)

Ili možeš da se pobrineš da nekom detetu bude dobro, bilo kom za koje znaš da treba to “malo dobrog”, ali ti izabereš da popljuješ drugu “prebrzu” trudnoću Marije, uz to prokomentarišeš ime ćerkice Đurđe.

Divno ime, evo mi imamo jednu Đurđinu.

Kakve sve ovo ima veze sa “mamom” koja šakom tuče, naizmenično, levi obraz, desni obraz, levi, desni, ćerku? Pa, ima.

Jer ovakvi komentari su za meni fitilj koji kad se upali može vrlo slično da aktivira ruku onog ko ga piše.

A sasvim sigurno doprinosi internet nasilju nad trudnom ženom bez obzira da li je javna ličnost, da li je previše dosadna na instagramu, da li je trebalo da sve to obelodani.

I ti svakim lošim komentarom utičeš na to.

Odjednom je najveći problem što je pretučena Sara rodila u 19, a ne što joj je glava udarana u pločice?

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

800 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap