Novosađankama svetski dizajneri često zameraju što se oblače previše uniformisano, a mi smo istraživali koji su to aktuelni trendovi za proleće i leto 2016. godine za muškarce i kako se oblače Novosađani.

muskarac-muska-skorpija
pixabay.com

Serbia Fashion Week se završio, proleće je došlo, leto nam se bliži, a na ulicama Novog Sada se već mogu primetiti različiti stilovi letnjih kombinacija.

Pitali smo novosadskog modnog blogera i manekena Vladimira koji su to aktuelni trendovi za muškarce za proleće i leto 2016. godine?

– Aktuelni trendovi za proleće/leto su definitivno cigaret ili široke pantalone sa upasanim majicama, što do sada nije bilo često za muškarce da nose, oversize i ripped stvari, koje se provlače par sezona već, ali i neon boje, za koje lično nemam lepo mišljenje – objašnjava bloger Vladimir Rapo.

muskarac-horoskop-zodijak
pixabay.com

Armani brend je zajedno sa stilistom Bitom Boligerom pokazao novu kolekciju u pravom svetlu. Armani je angažovao i modela iz Južne Afrike, Zandre du Plesis, koji je predstavio novu proleće/leto kolekciju. Nova kolekcija je mnogo opuštena i smelija, a jedini cilj je da se u njoj osećate dobro. Ocenjuju je kao komotnu, poput pidžame. Nekada su u trendu bila uska, kruta i neudobna odela, a ovog proleća će i muškarci moći da se opuste i obuku nešto ležernije i udobnije. Nova Armani kolekcija postavlja pitanje da li je novi trend adekvatan, osim za casual varijante, i za poslovne prilke.

posao-muskarac
Pixabay.com

Kako se po tvom mišljenju oblače muškarci Novosađani i šta im nedostaje?

– Pa kako idemo sezonu po sezonu, sve se više stila može videti na ulicama Novog Sada. Često muškarci, kako u Novom Sadu, tako i u ostalim mestima Srbije, kasne za trendovima, odnosno imaju problem sa prihvatanjem onoga što nam svet šalje kao trend, tako da smatram da Novosađanima nedostaje samo malo više slobode pri izboru garderobe.

Više o novosadskom blogeru koji prati mušku modu

Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here