Horoskop Horoskopski znakovi

Koji poludragi kamen zastupa vaš znak i kako on utiče na vas?

Lapis Lazuli

Lazurni kamen (Lapis Lazuli) je poludragi kamen koji najviše pogoduje osobama rođenim u horoskopskom znaku Bik ili Vaga.

Različiti narodi su pripisivali ovom kamenu posebne osobine. Smatra se kamenom prijateljstva i iskrenosti. Tvrdi se da pospešuje originalnost i kreativnost osobe koja ga nosi i učvršćuje njen stav kroz otvoreno izražavanje mišljenja.

Takođe se veruje da donosi veštinu i uspeh u nekom poslu, poboljšava intuiciju, bolje organizovanje i umiruje um.

Rimljani su verovali da je lazurni kamen moćan afrodizijak, dok ga neke orijentalne kulture i danas smatraju za kamen sa magijskim svojstvima.

Po Feng Shui-u lazurni kamen se koristi za mnoge svrhe. Primarno je simbol bogatstva i izobilja. Duboka tamno plava boja obezbeđuje zaštitnu energiju za kuću i može pomoći pri neutralizaciji negativne energije prisutne u porodici. Energija Lazurnog kamena takođe se koristi za očuvanje dobrog zdravlja.

Takođe, podstiče uspeh na studijama ili poslovni uspeh i napredovanje u karijeri. Feng Shui vodeni element dolazi do posebnog izražaja u Lazurnom kamenu, jer daje poseban kvalitet energije koja se može iskoristiti u kući ili kancelariji, a takođe i njegovo nošenje kao komada nakita će povoljno uticati na osobu koja ga nosi.

Ovaj tamno plavi i neprozirni kamen je bio među prvima korišćen za izradu nakita. Stare civilizacije poput Stare Grčke, Rimskog Carstva, Egipta i Mesopotamije su veoma cenili Lapis Lazuli i koristili ga za pravljenje nakita i ukrasa.

Primenu je našao i u umetnosti, jer se njegov prah koristio u procesu dobijanja jarko plave boje koja je postojanija i duže zadržava intezitet. Danas se koristi uglavnom za renoviranje i restauraciju umetničkih dela.

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

594 Shares
594 Shares
Share via
Copy link