Horoskop Horoskopski znakovi

Koji poludragi kamen zastupa vaš znak i kako on utiče na vas?

Hematit

Hematit je poludragi kamen koji najviše pogoduje osobama rođenim u horoskopskom znaku Škorpion, Vodolija ili Ribe.

Hematit je tamno siv i neproziran kamen, metalnog odsjaja. Njemu se pripisuju različite osobine, poput umirujućeg dejstva (posebno je pogodan za meditaciju), povećanje samosvesti i kreativnosti osobe koja ga nosi, kao i poboljšano matematičko i logičko zaključivanje.

Veruje se i da omogućava da se donese pravedna presuda kroz bolje sagledavanje činjenica, ako se nosi tokom sudskog spora. Dobar je i za odbijanje negativne energije koja potiče od zlih i zavidnih osoba.

Po Feng Shui-u, hematit se koristi uglavnom za smirivanje i u svrhu zaštite. Posebno je vezan za polja karijere i životnog puta, jer izbalansirana energija koju odaje ima veoma jak uticaj na napredak u ovim sferama.

Može se držati u kući u blizini ulaznih vrata, u kancelariji ili nositi sa sobom, što će omogućiti konstantnu izloženost jakom umirujućom energijom, koja će učiniti da se donose odmerene odluke u svakodnevnom životu.

Hematit se, u svojoj dugoj istoriji, koristio u razne svrhe. U Starom Egiptu su se od njega izrađivale amajlije za zdravlje.

Rimljani su ga vezivali za boga Marsa i nosili ga na sebi u bitkama da bi ih učinio nepobedivima. Takođe, severnoamerički Indijanci su ga koristili u svojim obredima i u svrhu lečenja.

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

594 Shares
594 Shares
Share via
Copy link