Horoskop Horoskopski znakovi

Koji poludragi kamen zastupa vaš znak i kako on utiče na vas?

Tigrovo oko

Tigrovo oko je poludragi kamen koji najviše pogoduje osobama rođenim u horoskopskom znaku Rak ili Lav.

Smatra se da tigrovo oko pospešuje vitalnost, jača snagu volje i štiti osobu koja ga nosi ili prostor u kom se nalazi od negativnih spoljašnjih uticaja. Ono objedinjuje zemlju (braon boja) i sunce (zlatna boja), odnosno telo i duh i predstavlja kamen opažanja.

Njegov izgled se stalno menja podsećajući da je i život pun promena. Veruje se da, zbog toga, osobi koja ga nosi može pomoći da prihvati samu sebe, ostavi prošlost i hrabro se okrene budućnosti i uspehu.

Po Feng Shui ideologiji tigrovo oko se smatra protektivnim kamenom, koji pored te osobine, ima i jak efekat balansiranja emocija, što vodi ka mirnom i staloženom umu i prijateljskoj nastrojenosti prema drugima.

Takođe se koristi za čišćenje prostora ili osobe koja ga nosi od negativnih energija. Zbog jakih zaštitnih kvaliteta, tigrovo oko je najbolje držati u blizini ulaznih vrata ili velikih prozora. Može se držati i u kancelariji, za potrebe pročišćenja prostora i njegovog umirujućeg svojstva.

Takođe, može se nositi i u džepu ili torbici ako je nekome tako praktičnije. Kao i kod većine kristala i kamenja, ne treba zaboraviti da je potrebno s vremena na vreme pročistiti njihovu energiju.

Tigrovo oko je poznato već hiljadama godina i mnoge drevne civilizacije su smatrale da poseduje lekovita i mistična svojstva. Smatrali su da nošenje ovog kamena može da stabilizuje osobu i zaštiti je od zla i bolesti, a veoma često se koristio i kao zaštita za decu.

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

594 Shares
594 Shares
Share via
Copy link