Dogadjaji Izložbe Koncerti Tribine

Koji događaji nas čekaju u narednoj sedmici?

Sledeća sedmica biće ispunjena raznolikim događajima, a za vas smo izdvojili nekoliko najzanimljivijih. U zavisnosti od vaših interesovanja možete posetiti izložbe, prisustvovati edukativnim predavanjima i promocijama knjiga ili jednostavno slušati dobru muziku uživo.

Izložba Natalija Obrenović

Tokom 15. i 16. februara u Galeriji Matice srpske biće izloženo preko 300 predmeta, najviše fotografija kraljice Natalije, ličnih dokumenata i predmeta, koje je Branko Stojanović iz Istorijskog muzeja Srbije skupljao tokom godina. Ulaz je slobodan, a autorka izložbe je Zorica Janković. Galerija je otvorena od 10 časova do 18 časova.

Tribina Upoznaj moj govor

Svim zainteresovanim za izučavanje govora deteta preporučujemo da posete tribinu Upoznaj moj govor gde će moći da moći da saznaju zašto danas 60 odsto dece ima smetnje u govoru i kada je vreme za posetitu logopedu. Na tribini će govoriti defektolog-logoped Marina Koprivica, a predavanje će se održati u sredu 17. februara u 17 časova u klubu Tribina mladih.

Nastup Los Marineros-a

Sve ljubitelje dobrog zvuka obradovaće svirka Los Marinerosa u Lazinom Teletu u sredu sa početkom od 22 časa. Ovaj šestočlani muzički bend sastavljen je od klupskih muzičara sa područja Novog Sada i Beograda, a sviraju raznolike muzičke žanrove. Ulaz je besplatan, a činjenica da im je taj nastup premijera je razlog više da ne propustite njihov nastup.

Promocija knjige Zlatno doba Zvonka Karanovića

Ukoliko volite socijalno angažovanu poeziju prožetu ironijom i apsurdom, posetite promociju poetske zbirke Zvonka Karanovića u četvrtak u 19 časova u klubu Fabrika. Na promociji će pored autora, govoriti i Jovan Gvero i Bojan Samson. Zvonko Karanović je pre Zlatnog doba objavio osam zbirki pesama i autor je trilogije koju čine romani Više od nule, Četiri zida i grad i Tri slike pobede.

Februarski koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra

Za vikend, u subotu 21. vas očekuje nastavak koncertne sezone Vojvođanskog simfonijskog orkestra, koji će održati na na maloj sceni Pera Dobrinović Srpskog narodnog pozorišta sa početkom od 20 časova. Dirigent je Džonatan Bret iz Velike Britanije, a bićete u prilici da uživate u Mocartovim delima Simfoniji br. 25, Koncertu za hornu i orkestar br. 4 i Simfoniji br. 41, poznatijoj kao Jupiter.

Više o događajima u Novom Sadu pročitajte ovde

Share via
Copy link