Magazin Srbija

Mediji licitiraju: Ko preuzima Partizanov jug posle Velje? Pominju se 2 imena

Nakon hapšenja Veljka Belivuka, uzurpatora Partizanove južne tribine, počela je borba za prevlast među grupama koje su godinama bile u ilegali zbog narasle moći grupe Principi, koju je vodio upravo Velja Nevolja. Predsednik Srbije poručio je sinoć pretendentima na upražnjeno mesto vođe Partizanovog juga, da neće dozvoliti nastavak kriminalne prakse masakriranja ljudi po Beogradu i Srbiji.

Novinari su već počeli sa licitacijom, a prema pisanju portala Nova.rs u opticaju su dva imena: Miloš Radisavljević Kimi i Nenad Alajbegović Alajbeg.

Kimi je odavno poznat među navijačkim krugovima jer je godinama bio vođa grupe Alkatraz. Tih godina Radisavljević je važio za najmoćniju figuru Partizanovog juga, međutim sve se okrenulo pojavljivanjem i instaliranjem Aleksandra Stankovića, Saleta Mutavog (ubijenog 2016.), a sa njim i Veljka Belivuka od strane, kako se veruje, državnih struktura kako bi oni preuzeli primat na tribini, iako su bili vođe navijača Zvezde i Rada.

Belivuk je predvodio trenutno najveću navijačku grupu Partizana “Principi”, ranije “Janjičari”, koja je poslednjih godina praktično zagospodarila južnom tribinom. Pripadnici ove grupe preuzeli su gotovo sve navijačke poslove, među kojima su i dilovanje narkotika, ali i obezbeđivanje klubova.

Kimi je, takođe, proveo u zatvoru 16 meseci zbog ugrožavanja bezbednosti novinarke Insajdera Brankice Stanković. upamćen i po incidentu koji se dogodio 2013. godine posle utakmice između Partizana i Ludogoreca.

kimi jug
Printscreen

Tada su crno-beli izgubili i ostali bez Lige šampiona. Radisavljević, izrevoltiram time, skočio je sa ograde na atletsku stazu i tadašnjem kapitenu Marku Šćepoviću skinuo kapitensku traku.

Kimi poslednjih godina nije bio aktivan među navijačima, a njegov najbliži saradnik je Rade Petrović, koji se pre nekog vremena našao u žiži javnosti i to kada je na društvenim mrežama osvanuo snimak na kome ga “ponižava” upravo Veljko Belivuk.

užas božiji
Printscreen

Belivuk je tada tražio da Petrović kaže da su “Principi” jedina ispravna stvar.

Sa druge strane, još jedno ime se našlo u opticaju za preuzimanje južne tribine. Reč je o Nenadu Alajbegoviću Alajbegu, koji je dosad preživeo čak nekoliko atentata. Bivši vođa grupe “Zabranjeni” od ranije je poznat policiji i iza sebe ima desetine krivičnih prijava.

Već sa 16 godina je osuđen prvi put, kao maloletnik, i poslat je u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu. Bio je čak osumnjičen i za ubistvo u Zemunu iz 2009. godine, a već do 2011. u dosijeu je imao 68 krivičnih prijava.

alajbeg nenad
Foto: Nova.rs / MUP

Osuđivan je zbog nanošenja teških telesnih povreda, nelegalnog držanja oružja i privrednog kriminala. Ostalo je zabeleženo i njegovo hapšenje u Banjaluci 2015. godine, po potrazi beogradske policije zbog razbojništva. U njegovom stanu tom prilikom pronađeno je više od 800 tableta ekstazija i marihuana.

Na meti napadača bio je više puta, uglavnom na Novom Beogradu i to u neposrednoj blizini zgrade u kojoj živi. Tako je 2019. na njega pucano nedaleko od kružnog toka na Novom Beogradu, ali je on tada odbio saradnju s policijom.

Usledilo je novo ranjavanje u januaru prošle godine, takođe na Novom Beogradu u Ulici narodnih heroja.

Napadnut je i u junu i novembru prošle godine, a sve napade je preživeo.

Belivukov saradnik priznao krivicu pa se nagodio sa Tužilaštvom

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

380 Shares
380 Shares
Share via
Copy link