Magazin

Ko je Uroš Mišić? Od guranje baklje u usta žandarma do veza sa Darkom Šarićem

uroš
Foto: P. Milošević

Uroš Mišić ponovo je uhapšen nakon nekoliko godina izbegavanja novinskih naslova. Njegovo hapšenje dogodilo se istog dana kada je u prostorije SBPOK-a priveden i Darko Šarić.

Prema navodima medija, Mišić je danas upravo priveden zbog povezanosti sa grupom oko Šarića koji je naručivao ubistva u Srbiji i Crnoj Gori još iz vremena dok se nalazio u pritvoru.

Mišić je široj javnosti postao poznat nakon stravičnog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića na tribinama stadiona Crvene Zvezde. Tokom utakmice Zvezde i Hajduka iz Kule 2007. godine Mišić je pokušao Trajkoviću da gurne upaljenu baklju u usta, nanevši mu pritom teške telesne povrede.

Do tuče i umalo ubistva je došlo tako što se policajac Trajković, koji je u tom trenutku bio u civilu, našao na tribini sa zadatkom da snima navijače Zvezde. U jednom trenutku navijači su ga primetili i onda je Mišić brutalno napao “špijuna” za koga nije znao da je policajac, te ga užarenom bakljom ispekao po telu i licu.

Prema svedočenju Trajkovića, koji je u borbi za život izvadio i pištolj na samoj tribini, Mišić je pokušao da ga ubije tako što je želeo da mu gurne baklju u usta. Nakon ovog incidenta, Trajković je po sopstvenom priznanju ostao invalid.

uros-misic-830x0
Foto: Marko Todorović

Mišić je prvostepeno osuđen na 10 godina, da bi mu kazna na ponovljenom suđenju bila prepolovljena na 5 i po godina. Nakon Zakona o amnestiji kazna mu je smanjena za još trećinu, te je on već 2012. izašao na slobodu.

Tih dana se Marakanom orilo “Pravda za Uroša”, a grafiti sa istom porukom iscrtavani su širom Srbije.

Mediji su pisali da je po izlasku iz zatvora Mišić preuzeo vođstvo na Zvezdinoj tribini, te da je nastavio sa kriminalnim aktivnostima. Ubrzo je došlo do novog velikog incidenta koji je punio naslovne strane.

uros-misic-3-830x0
Foto: Marko Todorović

U beogradskom klubu “Plastik” došlo je do tuče u kojoj su pretučeni pripadnici američke ambasade, od kojih su neki bili američki marinci. Mišić je na kraju oslobođen krivice u ovom slučaju, da bi već 2015. godine ponovo bio priveden zbog, kako se sumnjalo, planiranja nereda na “Prajdu” u Beogradu. Interesantno je i da je njemu pravni branilac bio poznati beogradski advokat Borivoje Borović.

278259_uros-misic_ls
Foto: Nemanja Pancic

Njegovo ime našlo se i istrazi ubistva Miloša Vidakovića u Budvi 2. jula 2013. godine. Uroša Mišića tada policija navodno nije uspela da pronađe, privede i sasluša oko umešanosti u ovaj slučaj. Njegovu ulogu u ovoj likvidaciji pomenuo je Miloš Vojnović, ubica koji stoji iza likvidacije Vidakovića.

On je pristao da sarađuje sa Tužilaštvom, a u svom iskazu govorio je o Mišiću koji se tih dana takođe nalazio u Budvi.

Prema rečima Vojnovića koji je ispalio hice na Vidakovića, Mišić je u Budvu došao nekoliko dana pred ubistvo kako bi pomogao da se “meta locira”.

– Mišić je sedeo u pivnici u Beogradu i veselio se, nije znao da se planira ubistvo, kada ga je Noca (optuženi Slaviša Novaković) pokupio i rekao mu: ‘Artiljerijo, ajmo!’ Dečko je bio zbunjen, našao se u nebranom grožđu, dovukli su ga u Budvu, i zato sam gledao da malog Mišića što manje pominjem. On je sa mnom po Budvi tražio Vidakovića i sećam se da me je zamolio da odemo do pošte da se javi majci, jer mu porodica nije znala gde je – ispričao je Vojnović.

Tom prilikom je istražnim organima rekao i da misli kako je na putu od Srbije do Budve, Novaković rekao Mišiću da odlaze na more da ubiju Vidakovića.

Neke informacije govore i da je Mišić promenio prezime pre izvesnog vremena kako bi mu se teže ušlo u trag.

Izvori: Blic, Kurir,Telegraf

U velikoj akciji osim Šarića i Mišića uhapšeno još 30 osoba, advokati, sudije, inspektori

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

91 Shares
Share via
Copy link