Balkan Magazin

Portret ubice sa Cetinja: Vučko (34) imao troje dece, važio za mirnog komšiju, školovao se u Beogradu

vucko-borilovic
Foto: Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic, Boris Pejović/Vjesti.me, Privatna arhiva

U masakru kakav Balkan ne pamti Vučko Borilović (34) ubio je deset osoba u cetinjskom naselju Medovina. Krvavi pir počeo je u sopstvenom domu gde je ubio dve najmlađe žrtve – decu starosti osam i 11 godina, a nasumična ubistva okončana su kada je njega ubio komšija.

Prve žrtve dvoje dece i njihova majka

Borilović je krvoproliće počeo oko 15.30 časova u porodičnoj kući. Prve žrtve bili su članovi porodice koji su u njegovoj kući živeli kao podstanari.

Ubica je prvo pucao u decu, a potom u njihovu majku. Deca su, nažalost, ubijena na licu mesta, dok je majka teško ranjena. Borilović je zatim pozvao muža ranjene žene i rekao mu šta je uradio, piše Nova.rs.

Prema saznanjima Standarda, jedan od komšija pokušao je da izbavi decu koja su se sakrila iz vrata, međutim Borilović je ubio i njih i M.M koji je pokušao da ih spasi. Borilović je jurio M.M. po dvorištu pre nego ga je ubio.

Nasumično ubijao komšije

Zatim je izašao iz kuće i nasumično pucao iz iste lovačke puške na stanovnike naselja Medovina. Prema rečima očividaca, pucnjava je trajala skoro sat vremena.

Podgorički “Dan” objavio je da u jednom trenutku ubica nije dozvoljavao Hitnoj pomoći da priđe i zbrine povređene.

Potom je pucao i na policiju koja je izašla na lice mesta, teško ranivši jednog policajca koji je upucan u glavu.

Krvavi pir okončan je kada je Borilovića ubio komšija koji se zatekao na licu mesta. Prema saznanjima “Vijesti” radi se o Cetinjaninu N.K., koji je ubio Borilovića da bi zaustavio dalje krvoproliće.

U cetinjskoj bolnici hospitalzovane su četiri ranjene osobe, dok je dvoje ranjenih transportovano u Klinički centar u Podgorici. Direktorika Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ljiljana Radulović rekla je novinarima da je jedan muškarac primljen sa najtežim povredama glave i grudnog koša, a tri pacijenta su teško povređena i hitno operisana.

Devet tela na mestu krvoprolića

Na mestu masakra kakav Balkan ne pamti nađeno je devet tela, otkrila je dežurna tužiteljka Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja.

U međuvremenu je, kako je rekla Nastić, iz Kliničkog centra Crne Gore stigla informacija da su dve ranjene osobe podlegle povredama. Jedna od njih je majka dvoje dece koju je Borilović ubio na početku svog krvavog pira, čime je crni bilans dostigao cifru od 11 mrtvih, uključujući i njega samog.

„Od 11 smrtno stradalih lica, dvoje je dece. Radi se na rasvjetljavanju slučaja“, rekla je Nastić novinarima na licu mesta.

Motiv porodična svađa?

Motiv masakra još nije poznat, ali mediji navode da je pucnjavi prethodila porodična svađa. “Dan” je objavio, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je krvoproliće počelo nakon svađe ubice sa ujakom.

Druga verzija je da se tragedija dogodila zbog kašnjenja u plaćanju kirije.

Naime, porodica koja je stanovala kao podstanar kod Vuka Borilovića navodno je kasnila sa plaćanjem kirije.

Borilović je, prema toj verziji, pritiskao ženu koja je bila podstanar, a ona se potom požalila mužu koji je bio na putu. Muž je pozvao prijatelja koji je otišao kod Borilovića i tada je počelo koškanje.

Ko je ubica sa Cetinja?

Vučko Borilović (34) radio je ranije kao konobar u Nacionalnom parku Lovćen. Oni koji su ga poznavali kažu da je bio miran komšija.

“Bio je lovac, a priča se da je ljude poubijao iz lovačkog karabina. Imao je oružja. Mnogo nam je teško, ne možemo da verujemo da je ovo uradio“, rekao je za “Dan” jedan Cetinjanin.

Vučko ili Vuk Borilović rođen je 21. 11. 1988. godine na Cetinju. Osnovnu školu završio na Cetinju, a Srednju brodo-mašinsku u Beogradu. Bio je oženjen i otac troje dece.

Ubica s Cetinja dugovao podstanaru pare, krvavi pir počeo ubijanjem njegove žene i 2 dece

120 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap