Dogadjaji Tribine

Književno veče sa Dorotom Jagić

Književno veče sa Dortom Jagić biće održano u utorak 15. marta u 20 sati u Omladinskom centru CK13. O književnim počecima, dvadeset godina književnog rada, odnosu književnosti i drugih umetnosti, položaju pisca danas, književnim nagradama i daljim i bližim planovima, sa Dortom Jagić razgovara Bojan Krivokapić.

dorta_jagicDorta Jagić diplomirala je filozofiju i religiologiju, a osim poezije piše i objavljuje kratke priče, putopise, eseje i dramske tekstove. Dosad je objavila pesničke knjige Plahta preko glave, 1999., Tamagochi mi je umro na rukama, 2001., Đavo i usidjelica, 2003., Kvadratura duge, 2007., Kauč na trgu, 2011., Kafkin nož, kao i knjige proze Kičma, 2009.; S tetovažom nisi sam, 2011. , leksikon Mali rječnik biblijskih žena, 2013., putopise Prolazi i pukotine, 2015.

Dorta Jagić je uvrštena u brojne domaće i strane pesničke antologije, pesme su joj prevođene na više od dvadeset stranih jezika i objavljivane u stranim časopisima i izdavačkim kućama.
Osim nacionalne pesničke nagrade za debitante “Goranovo proljeće”, dobitnica je međunarodne nagrade “Balkan Grand Prize for Poetry”, 2007. u Rumuniji, kao i “The European Poet of Freedom Award” u Poljskoj, 2014. za zbirku pesama Kauč na trgu. Osim dugogodišnjeg pedagoškog i rediteljskog rada u studentskim teatarskim kolektivima, niz godina vodi radionice pisanja poezije. Prevodi poeziju s engleskog i nemačkog jezika. Živi kao slobodna umetnica u Zagrebu.

Još zanimljivih dešavanja potražite ovde.

 

Share via
Copy link