kneginja-cardasa-predstava-novisad
Izvor: Novosadsko pozorište
Dogadjaji

Opereta Kneginja čardaša

Opereta Kneginja čardaša prikazivaće se 19. septembra u 19 časova u Novosadskom pozorištu.

Kneginja čardaša” je najpoznatija i najpopularnija opereta Imrea Kalmana. Njena praizvedba bila je u Beču, 17. novembra 1915. godine u  teatru Johan Štraus a u novembru 1916. godine imala je premijeru i na peštanskoj pozorici, dakle u vreme Prvog svetskog rata. Naslov “Es lebe die Liebe” (“Živela ljubav”) su promenili u  “Die Csárdásfürstin”-  “Kneginja čardaša”. Kalmana su slavili s obe strane fronta. Opereta je uskoro doživela uspeh planetarnih razmera, igrala se i igra se u celom svetu. Prema nekim statistikama, nema jednog minuta a da se negde u svetu ne začuje neka od arija iz “Kneginje čardaša”, bilo na filmu, radiju, na televiziji ili na pozornici. Svojevremeno je jedan bečki kritičar napisao: “Čitav svet odjekuje od dve stvari: od gruvanja topova na evropskim frontovima i uspeha “Kneginje čardaša”.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share